Κ. Κιτσοπάνος στον Antenna Star 103.5: «Πόλος έλξης το Αγρίνιο για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Μαζί» του Παρασκευά Μάζη φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 12 Μαΐου 2023 ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου κος. Κώστας Κιτσοπάνος με αφορμή το 2ο Trichonida Trail Ride (13-14/5) που θέλει να γίνει ένας θεσμός για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή που χρόνο με το χρόνο θα προσελκύει ολοένα και περισσότερο κόσμο.

Όπως, είπε ο κος. Κιτσοπάνος σκοπός ήταν εξ’ αρχής να δημιουργήσουν έναν πόλο έλξης για τον Τουριστικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό ο οποίος δε θα λειτουργήσει μόνο στο πλαίσιο του Trixonida Trail Ride αλλά θα προσφέρει μία διέξοδο για τους αναβάτες και τους λάτρεις της φύσης 365 μέρες τον χρόνο, μιας και το ανάγλυφο στο βόρειο και στο νότιο κομμάτι της Τριχωνίδας προσφέρεται για διαδρομές ποικίλης φύσης τόσο τουριστικές ασφάλτινες όσο και εκτός δρόμου και ορεινές.

Οι δύο μέρες της διοργάνωσης αποτελούνται από ασφάλτινη και ημιορεινή διαδρομή τουριστική για να γνωρίσει ο κόσμος τη Λίμνη. Θα καλυφθεί από τους αναβάτες η περιοχή της Μακρυνείας, του Αρακύνθου, Παραβόλα, ένα κομμάτι από Παρακαμπύλια αλλά και το Θέρμο και πιο συγκεκριμένα το Γεφύρι της Αρτοτίβας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην παρουσία αναβατών από πόλη την Ελλάδα λέγοντας πως θα είναι 70-80 χωρίς να υπολογίζονται οι συμμετέχοντες από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.

Στη συνέντευξή του έκανε λόγο και για το γεγονός πως η Πολιτεία έχει ευθύνη ως προς τη χρήση της Λίμνης, τι μπορείς να φτιάξεις και πως θα την αναδείξεις αλλά υπάρχει και το επιχειρηματικό κομμάτι για το ποιες επενδύσεις θα γίνουν, πώς θα γίνουν κ.λπ. λέγοντας το ένα προϋποθέτει το άλλο και μόνο μέσω συνεργασίας μπορούν να ξεπεραστούν όλα αυτά. 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός πως φέτος συμβάλλει και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας προσφέροντας ενθύμια σε όλους τους συμμετέχοντες με τουριστικό υλικό και τοπικά προϊόντα.

Ακούστε, αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο κος. Κώστας Κιτσοπάνος στον Antenna Star 103.5:

 

Διαβάστε επίσης: 2nd Trichonida Trail Ride στις Παπαδάτες Μακρυνείας