«Κλείδωσε» το νέο μέτρο: Μεγαλώνει ο αριθμός των Rapid Tests για τους ανεμβολίαστους

Αδιέξοδο. Μόνο αυτή η λέξη δείχνει να αντικατοπτρίζει τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας καθώς ο κορωνοϊός δείχνει ξανά να «φουντώνει» με το ρεκόρ των περισσότερων μολύνσεων σε μια μέρα να σπάει ξανά τη Δευτέρα, 01.11.2021, καθώς η χώρα κατέγραψε 5.449!

Γιατί αδιέξοδο; Γιατί οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Προκαλούν «ζάλη», είναι τρεις, τέσσερις, πέντε φορές «πάνω» σε σχέση με την ίδια μέρα πέρυσι. Δηλαδή μόλις έξι μέρες πριν η μπει η χώρα στο δεύτερο lockdown, που ήταν και «μαραθώνιο».

Λογικό και θεμιτό. Ούτε οικονομικά μπορεί να το αντέξει, ούτε μπορεί να πει ξαφνικά το κράτος σε 6.379.804 Ελληνίδες και Έλληνες που έκαναν το καθήκον τους -προσωπικό και συλλογικό- και εμβολιάστηκαν πλήρως, να «κλειστούν» πάλι μέσα.

Άρα τι μέλλει γενέσθαι;

Αριθμοί για lockdown… χθες!
Κοιτάζει κανείς τα νούμερα και πραγματικά αδυνατεί να τα πιστέψει. Η σύγκριση με την ίδια μέρα το 2020, δηλαδή την πρώτη του Νοέμβρη, τα «λέει» όλα. Διότι:

Τέτοια μέρα το 2020, είχαμε 1.678 νέα κρούσματα. Φέτος έχουμε 5.449. Υπερτριπλάσιες μολύνσεις σε ένα 24ωρο.
Τέτοια μέρα το 2020, είχαμε θρηνήσει 9 συμπολίτες μας. Φέτος θρηνούμε 52. Σχεδόν έξι φορές πάνω σε ένα 24ωρο.
Τέτοια μέρα το 2020, συνολικά είχαν πεθάνει 635 άνθρωποι στην Ελλάδα. Αυτή την στιγμή, οι νεκροί είναι 15.990. 25 φορές πάνω! Ολογράφως, είκοσι πέντε φορές περισσότεροι.
Τέτοια μέρα το 2020, 140 συνάνθρωποί μας έδιναν τη μάχη διασωληνωμένοι στις εντατικές. Αυτή την στιγμή, στις εντατικές βρίσκονται 430. Δηλαδή υπερτριπλάσιοι.
Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως με τέτοιους αριθμούς, οτιδήποτε άλλο πέρα από lockdown θα έμοιαζε… ανέκδοτο. Κι όμως φέτος, το σενάριο αυτό δεν βρίσκεται στο τραπέζι με βάση τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ.

Κι όχι μόνο αυτό: Τα όποια νέα μέτρα έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας, δεν μοιάζουν ικανά να συγκρατήσουν αυτό το τόσο ορμητικό «κύμα» του κορvνοϊού.

«Συμπληγάδες» λοιπόν. Και μπορεί ένα κομμάτι τις εξίσωσης να αφορά στους ανεμβολίαστους, διότι πραγματικά απορεί κανείς για το τι άλλο μπορεί να θέλουν να δουν όσοι δικαιολογημένα φοβούνται -κι όχι φυσικά οι φανατικοί- ώστε να πειστούν να κάνουν το εμβόλιο.

Ένα άλλο κομμάτι, όμως, είναι και το τι κάνει η Πολιτεία. Διότι είναι λογικό από πολλές απόψεις να μην θέλει η κυβέρνηση να ξανακλείσει τη χώρα. Ωστόσο είναι επίσης ξεκάθαρο πως δεν γίνεται να μην υπάρξει και κάποια παρέμβαση όσο η κατάσταση δείχνει να εκτραχύνεται…

Ποια είναι τα νέα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι;
Η «έκρηξη» κρουσμάτων και η βαριά επιδημιολογική εικόνα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, που δημιουργεί βάσιμους φόβους για περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας, φέρνει νέα μέτρα όμως μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Κι αυτό καθώς είναι ξεκάθαρο πια, πως μιλάμε για πανδημία των ανεμβολίαστων.

Το πρωί της Τρίτης, 02.11.2021, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμα μία σύσκεψη στο Μαξίμου για το θέμα –μετά τις δύο συσκέψεις που έγιναν την Δευτέρα, 01.11.2021, ενώ την προσεχή Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων για να αποφασίσει τα μέτρα που θα εισηγηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την ίδια μέρα αναμένονται και οι ανακοινώσεις και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Star έχουν προκριθεί ήδη κάποια μέτρα.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που δείχνουν να «κλειδώνουν» είναι:

Δύο Rapid Tests την εβδομάδα σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα (από ένα εβδομαδιαίως που ισχύει σήμερα).

Τρία Rapid Tests σε ανεμβολίαστους εργαζομένους της εστίασης (από δύο που ζητούνται σήμερα).

Τέλος τα «νάιλον» με τα οποία κλείνονται οι εξωτερικοί (υπαίθριοι και ημιυπαίθριοι) χώροι σε «μικτούς» χώρους εστίασης (σ.σ. δηλαδή για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους).

«Φρένο» στην πρόσβαση ανεμβολίαστων σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες.

Έμφαση στους ελέγχους ταυτοπροσωπίας (με επίδειξη και της αστυνομικής ταυτότητας εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού) στους «αμιγείς» χώρους εστίασης (σ.σ. μόνο για εμβολιασμένους).

«Ενέσεις» ενίσχυσης των νοσοκομείων για να αντέξουν

Οι κινήσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνουν και «ενέσεις» στο Ε.Σ.Υ. για να αντέξει στην πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία με μέτρα όπως:

Ενίσχυση Νοσοκομείων της Περιφέρειας με κλίνες και γιατρούς
«Επιστράτευση» γιατρών από Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα που θα διατεθούν σε Νοσοκομεία

Με πληροφορίες από Star – newsit.gr