Κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. στη Ναύπακτο – Τεστ κορωνοϊού στους αστυνομικούς

Κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. βρίσκεται από το πρωί στη Ναύπακτο και επισκέπτεται κατ’ οίκον τους αστυνομικούς που βρίσκονται σε καραντίνα, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού.

Μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μπήκαν σε καραντίνα 17 συνάδελφοί του που αποτελούν τις επαφές του και θα εξεταστούν όλοι.

Σύμφωνα με συναδέλφους του, ο ασθενής αστυνομικός δεν είχε συμπτώματα παρά μόνο κάποια αίσθηση κακής όσφρησης, πράγμα που δεν του προκάλεσε υποψία ότι μπορεί να νόσησε. Ωστόσο την επόμενη ημέρα ανέφερε αυτό το σύμπτωμα στον γιατρό του και εκείνος του συνέστησε να κάνει το τεστ για τον κορωνοϊό το οποίο βγήκε θετικό.

Όμως είχε έρθει σε επαφή με κάποιους συναδέλφους του και αμέσως ο Διοικητής του Α.Τ. Ναυπάκτου επικοινώνησε με τους αρμόδιους του Ε.Ο.Δ.Υ., οι οποίοι τον καθοδήγησαν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε αναφέρει κάτι στον Διοικητή, και όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, αν είχε γίνει τέτοια αναφορά σαφώς και δεν θα έθετε σε κίνδυνο ολόκληρο το Τμήμα, κρατώντας τον αστυνομικό στην υπηρεσία.

Άλλωστε, όπως τονίζουν άλλοι συνάδελφοί του, ακόμα και τηλεφωνικά έχει την δυνατότητα κάποιος να πάρει άδεια αν είναι ασθενής και δεν μπορεί να πάει στην δουλειά του.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ που θα ληφθούν σήμερα.

aixmi-news.gr