Οι κλίνες σήμερα για κορωνοϊό σε Ελλάδα και Αγρίνιο

Είναι εφιαλτικά τα νούμερα! Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας τις οποίες επικαλείται το iefimerida.gr, συνολικά σε όλη τη χώρα λειτουργούν 1013 κρεβάτια Μ.Ε.Θ. Από αυτά χαρακτηρισμένα για να δεχθούν περιστατικά Covid-19 είναι τα 348 κρεβάτια και από αυτά σήμερα είναι κατειλημμένα τα 220, ενώ κενά παραμένουν τα 128. Συνολικά τα κενά κρεβάτια των Μ.Ε.Θ. στη χώρα είναι 315.

Το σύνολο των κρεβατιών που διατίθενται για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 είναι 3.972. Σε αυτό το νούμερο εκτός από τα 348 κρεβάτια των Μ.Ε.Θ. περιλαμβάνονται και όλα τα κρεβάτια που έχουν οριστεί για να δεχθούν περιστατικά Covid-19 και αφορούν σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.), Μονάδες Ειδικών Λοιμόξεων (Μ.Ε.Λ.) θάλαμοι αρνητικής πίεσης και απλές κλίνες, σαν αυτές των δύο νοσοκομείων του νομού. Σε όλα αυτά τα κρεβάτια νοσηλεύονται σήμερα 1.503 ασθενείς με κορωνοϊό.

Στα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (στη διοίκηση της είναι ενταγμένα τα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου) η αρμοδιότητα της οποίας περιλαμβάνει γεωγραφικά τις διοικητικές Περιφέρειες της Πελοποννήσου, των Ιονίων Νήσων, της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας νοσηλεύονται 122 ασθενείς με κορωνοϊό, με το μεγαλύτερο μέρος αυτού του αριθμού να βρίσκεται στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία: το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και των Ιωαννίνων.

Όπως γράψαμε και νωρίτερα αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται 6 ασθενείς στην ειδικά διαμορφωμένη κλινική του 3 ορόφου ενώ περιμένουν αποτελέσματα, ως ύποπτα κρούσματα, 14 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Το σύνολο των κρεβατιών της συγκεκριμένης κλινικής είναι 34 από τα οποία τα 24 είναι χαρακτηρισμένα για να δεχθούν ενήλικες και τα υπόλοιπα 10 για παιδιά.

Η Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου διαθέτει συνολικά οκτώ κρεβάτια, από τα οποία όμως μόνο τα τέσσερα μπορούν να λειτουργήσουν με επάρκεια.

Κανένα από τα κρεβάτια της Μ.Ε.Θ. Αγρινίου δεν μπορεί προς το παρόν να φιλοξενήσει περιστατικό Covid-19 ούτε είναι δηλωμένα ως τέτοια στο σύστημα. Αυτή τη στιγμή από τα 8 κρεβάτια που προαναφέραμε λειτουργούν μόνο τα δύο με βαριά περιστατικά, τα οποία όμως καμία σχέση δεν έχουν με τον Covid-19

Όπως αντιλαμβάνεστε οι δυνατότητες του συστήματος είναι περιορισμένες και με τα 2.646 νέα κρούσματα και τους 179 διασωληνωμένους, όλο και χειροτερεύουν τα πράγματα.


© Αίθουσα σύνταξης
«Agrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr