«Κληρώνει» για το Debate

Debate: Την Τρίτη 6 Ιουνίου συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή

Την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 13:00 η ώρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού. Βασικό θέμα συζήτησης της Επιτροπής θα είναι η διεξαγωγή τηλεοπτικής αναμέτρησης (Debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου 2023.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει debate ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στην πρώτη προεκλογική περίοδο προτείνει debate ανάμεσα στους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη Νέα Δημοκρατία πάντως να μη φαίνεται να συμφωνεί με τη συγκεκριμένη πρόταση.

Στο θέμα έχει επανέλθει τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί να κοστολογηθούν τα προγράμματα και μετά να γίνει debate ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Αναφορά στο θέμα έκανε σήμερα και η Ράνια Σβίγκου που σε τοποθέτησή της σε πάνελ του ΣΚΑΪ είπε: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει debate, δεν θέλει κοστολόγηση του προγράμματός τους, ούτε συζήτηση για τα προγράμματα, αφού, όταν η συζήτηση πηγαίνει στα προγράμματα των κομμάτων, η ΝΔ πιέζεται πάρα πολύ γιατί εκεί τελειώνουν τα ψέματά της».

Να θυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σημειώσει στην πρώτη προεκλογική περίοδο ότι δεν είχε νόημα να γίνει debate μόνο ανάμεσα στον ίδιο και στον Αλέξη Τσίπρα και ότι αυτό θα γινόταν σε περίπτωση που υπήρχαν δεύτερες κάλπες.

Ωστόσο, σε τοποθετήσεις του μετά την ευρεία νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αυτό φαίνεται να έχει αλλάξει.

in.gr

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Την Τρίτη οι ομιλίες Κακλαμάνη – Χατζηδάκη | Περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία