Κλοπή καλωδίων από το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου – «Να επανεξεταστεί το ζήτημα φύλαξης του Σχολείου»

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του 1ου Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου για την κλοπή καλωδίων τριφασικού ρεύματος 70 μέτρων. Μάλιστα, όπως τονίζουν ζητούν τη φύλαξη του Σχολείου -τουλάχιστον- με έναν νυχτερινό φύλακα.

Πιο αναλυτικά τα όσα αναφέρουν:

«Χθες ημέρα Τετάρτη 26/04/2023 διαπιστώθηκε από ειδικούς του Δήμου Αγρινίου στο 1ο – Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου κλοπή καλωδίων τριφασικού ρεύματος 70 μέτρων. Αποτέλεσμα αυτής της κλοπής ήταν οι προκατασκευασμένες αίθουσες του πίσω αύλειου χώρου (08) να μην τροφοδοτούνται με ρεύμα. Αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία συνέβη στις διακοπές του Πάσχα. Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία για καταγραφή του γεγονότος και κατατέθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων δραστών, απ’ ότι πληροφορηθήκαμε.

Σημειώνουμε ότι, έχουν αφαιρεθεί κάγκελα μετά από εργασίες ανακατασκευής επικίνδυνου τοιχίου στο όριο του πάρκου με το Γυμνάσιο, δεν επανατοποθετήθηκαν με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο πίσω προαύλειο χώρο του κτιρίου μας να είναι απόλυτα εφικτή.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ,αισθανόμαστε την ανάγκη να αποδοκιμάσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τα όσα έλαβαν χώρα στο σχολείο μας. Θεωρούμε ότι οι αρμόδιες αρχές θα διερευνήσουν το θέμα και θα αποδώσουν τις ανάλογες ευθύνες.

Επίσης, ΖΗΤΟΥΜΕ να επαναξεταστεί το ζήτημα φύλαξης του σχολείου μας που πολλάκις έχει ζητήσει το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου τουλάχιστον, με νυχτερινό φύλακα.

Έχουμε προτείνει δε και άλλα μέτρα φύλαξης του χώρου, που τελικά δεν έγιναν. Οι φύλακες, ίσως του Πάρκου δεν επαρκούν για όλο το χώρο του σχολείου και κυρίως για το πίσω προαύλειο, το οποίο επισκέπτονται τουλάχιστον οι μισοί Αγρινιώτες ως τόπο αναψυχής.

Φέτος δε με απόφαση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Αγρινίου δόθηκε και σε ιδιωτικούς γυμναστικούς συλλόγους η αίθουσα του Δημοσίου Γυμναστηρίου για προπονήσεις. Το άρθρο 98 κεφάλαιο Β του Νόμου 4823/21 (ΦΕΚ Α 136-03,08,2021) αναφέρει ότι οι δημόσιοι χώροι σχολικών συγκροτημάτων προσφέρονται με τη συνεργασία της Διευθύνσεως τους, μόνο για εκδηλώσεις κοινού ενδιαφέροντος.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Αγρινίου θεωρούμε ότι τα σοβαρότατα αυτά θέματα πρέπει να επιλυθούν με ότι αυτό συνεπάγεται. Το σχολικό κτίριο του ιστορικού σχολείου μας πρέπει να είναι ασφαλές για τα παιδιά μας και να έχουν των καλύτερων προυποθέσεων δικαίωμα στην μόρφωση.

Θα θέλαμε εν τέλει να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αγρινίου που όπως πληροφορηθήκαμε αποκατέστησε σήμερα την κλοπή που έγινε».

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Ψωμί για τρεις ημέρες το Σάββατο