Ο Δ. Κωνσταντόπουλος για τη λειτουργία της Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Αγρινίου

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα για τα μεγάλα ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Τα ποσοστά θνητότητας στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι ανησυχητικά, με σημαντική διαφορά στατιστικά από τον μέσο όρο άλλων Νοσοκομείων της χώρας.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου αποδείχθηκε ανεπαρκής και τις συνέπειες υφίστανται οι ασθενείς COVID-19 της Αιτωλοακαρνανίας. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο, αφού τοποθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει επί δύο έτη και επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Τα προβλήματα οργάνωσης του Νοσοκομείου Αγρινίου ορατά, ενώ την ίδια στιγμή η παθολογική κλινική παραμένει υποστελεχωμένη, με σοβαρές ελλείψεις. Καλές οι μεγαλόπνοες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για το ΕΣΥ, αλλά όταν η διοίκηση είναι αναποτελεσματική και οι πόροι ανεπαρκείς, τα Νοσοκομεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών. 

Σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη ζήτησα την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου για τη διερεύνηση του ζητήματος και την απόδοση των ευθυνών που αναλογούν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Μάλιστα, τα σοβαρά προβλήματα των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου καθώς και των Κέντρων Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας, έχω θέσει κατ’επανάληψη στον Υπουργό Υγείας με ερωτήσεις μου.

Προτεραιότητα για όλους μας η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες από το ΕΣΥ, ώστε να αισθάνονται ασφάλεια».