Ο Α. Κοντοπάνος στον Antenna Star: «Να επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες για τα Self Tests» (Ηχητικό)

«Άγνωστο παραμένει πότε θα είναι δυνατή η διενέργεια self tests από τους πολίτες, μέχρι να φτάσουν τα τεστ αυτά στα φαρμακεία, καθώς απαιτείται διαγωνισμός, πλατφόρμα οργάνωσης, συμφωνία με φαρμακαποθήκες, κατανομή των εμβολίων στα φαρμακεία, εκπαίδευση και πολλά άλλα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδος κ. Αχιλλέας Κοντοπάνος μιλώντας στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον Antenna Star 103.5

Παρά το γεγονός ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Α. Πελώνη, δήλωσε ότι από τις αρχές Απριλίου θα είναι δυνατή η χορήγηση των τεστ, ο κ. Κοντοπάνος, διευκρίνισε ότι οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να κάνουν τα self test στους πολίτες, καθώς είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που πενταπλασιάζει την προσέλευση πολιτών στο φαρμακείο.

Η διαδικασία αυτή αυξάνει την επισκεψιμότητα στο φαρμακείο κατά 5 φορές, όταν στα φαρμακεία δεν υπάρχουν χώροι και θα πρέπει να υπάρξει ασφάλεια για τον ασθενή και για τον φαρμακοποιό.

Ταυτόχρονα μάλιστα θα πρέπει ο φαρμακοποιός να εξυπηρετεί και τους άλλους ασθενείς που χρειάζονται τα φάρμακά τους, να πάρουν την πίεσή τους, να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου.

Διευκρίνισε ότι δεν διαφωνούν οι φαρμακοποιοί με την επιλογή της κυβέρνησης, όμως προηγουμένως θα πρέπει να έχουν επιλυθεί όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Κοντοπάνου στον Antenna Star 103.5: