Κόντρα μεταξύ υπουργείου Υγείας και Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Υγείας και της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με το ζήτημα των εμβολιασμών υγειονομικών στη χώρα μας που ξεκινά από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Το υπουργείο Υγείας διαψεύδει ότι υπάρχει θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών, με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους να τονίζει ότι «οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 νοσοκομεία της χώρας». Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος είχε καταγγείλει «αλαλούμ» με τους εμβολιασμούς του υγειονομικού προσωπικού, σημειώνοντας ότι αναβάλλονται όσοι είναι προγραμματισμένοι για τη Δευτέρα 4/1 χωρίς να εξηγούν τους λόγους.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεμιστοκλέους τονίζει ότι «όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4/1 έως 20/1 σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί» και εξηγεί:

«Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου».


cnn.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr