Κορκολής και Μανουσάκη στο Νεώριο Αρχαίων Οινιαδών – Η ανάδειξη ενός μοναδικού Μνημείου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου, χιλιάδες χρόνια μετά το Νεώριο Αρχαίων Οινιαδών ζωντανεύει ξανά!

Η Δημοτική Αρχή Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2021» επιδιώκει να αναδείξει ένα μοναδικό Μνημείο της περιοχής το οποίο για πολλά χρόνια βρίσκονταν στην αφάνεια.  

Πρόκειται για το Αρχαίο Νεώριο (νεώσοικοι ή ναυπηγείο) των Οινιαδών, μνημείο εξαιρετικής σπουδαιότητας, ηλικίας 3.000 ετών που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της  αρχαίας πόλης και άλλοτε φιλοξενούσε τις διαδικασίες  συντήρησης και επισκευής των πλοίων.  

Επιθυμώντας να έρθει το ευρύ κοινό σε μια πρώτη επαφή με τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου προσκάλεσε τους Στέφανο Κορκολή και Σοφία Μανουσάκη σε μια μεγάλη συναυλία την προσεχή Τρίτη 24 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. Οι δύο καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν τις… “Μουσικές τους ιστορίες” και θα δώσουν λάμψη στο καλύτερα διατηρημένο νεώριο του αρχαίου κόσμου!  

Το σκηνικό συνθέτουν οι μεγάλοι μεταλλικοί κρίκοι, οι δέστρες των πλοίων της αρχαιότητας και τα ερείπια των πύργων που προστάτευαν το αρχαίο νεώριο, εντυπωσιακά κτίσματα τα οποία σώζονται ακόμη σε καλή κατάσταση και τα οποία βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.  

Τα τραγούδια της ζωής μας σαν μουσικές ιστορίες με έντονο το αυτοσχεδιαστικό στοιχείο, τις απρόσμενες μουσικές εναλλαγές, το κέφι και την ψυχαγωγία έχουν σκοπό ακροατές και μουσικοί να γίνουν «ένα» κάτω από τον νυχτερινό ουρανό στο χώρο του αρχαίου Νεωρίου!

Με τον τρόπο αυτό η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να θέσει τις βάσεις για την περαιτέρω προβολή, αξιοποίηση και ανάδειξη του σπουδαίου μνημείου το οποίο σε συνδυασμό με τα πολυάριθμα αξιοθέατα της περιοχής δύναται να τοποθετήσει δυναμικά και την περιοχή των Οινιαδών στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Η είσοδος στο χώρο της συναυλίας είναι ελεύθερη ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 26310 27268.