Κορωνοϊός: 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά της Μήλου

Δώδεκα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο με 1.000 περίπου επιβάτες, ανοιχτά της Μήλου. Το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, το οποίο αρχικά είχε χαράξει ρότα για να επιστρέψει στο λιμάνι του Ηρακλείου, πλέον πλέει προς το λιμάνι του Πειραιά. Στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν150 δείγματα, με τα 12 να βγαίνουν θετικά στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου. Οι νοσούντες έχουν τεθεί ήδη σε καραντίνα και πρόκειται να υποβληθούν και σε νέο τεστ, ενώ τεστ θα πραγματοποιηθούν στον Πειραιά στο σύνολο του πληρώματος. Η αγωνία στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, αλλά και στους επιβάτες, είναι έκδηλη, καθώς τα προηγούμενα περιστατικά με νοσούντες σε κρουαζιερόπλοια είχαν ολέθριες συνέπειες με θανάτους και πολλές δεκάδες κρούσματα.

Στους επιβάτες δεν έχει γίνει κάποιο τέστ ανίχνευσης, καθώς όλοι είχαν υποβληθεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα ανοιχτά της Μήλου, επιβαίνουν 922 επιβάτες και 766 μέλη πλήρωμα. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

ethnos.gr