Κορωνοϊός – Αγρίνιο: Σημειώσατε συγκρατημένο Χ, γιατί ο αγώνας… συνεχίζεται

Μοιάζει να σταθεροποιείται λίγο η κατάσταση με τα κρούσματα στο Αιτωλοακαρνανία και ίσως τελικά να καταφέρουμε να αποφύγουμε για σήμερα τις δυσάρεστες αποφάσεις και για το Αγρίνιο και γενικότερα για το νομό.

  • του Λευτέρη Τηλιγάδα

«Χτύπησαν», απ΄ ό,τι  φαίνεται, «τα καμπανάκια μέσα μας» και σταθεροποιήθηκαν στις επίσημες λίστες του Ε.Ο.Δ.Υ. οι αριθμοί τρων κρουσμάτων. Όχι ότι ακόμα δεν παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά το γεγονός ότι σε αυτή τη χρονική συγκυρία φαίνεται να μην ανεβαίνουν είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη.

Τις δυο τελευταίες μέρες η αίσθηση όλων όσων ζούμε σε αυτή την πόλη είναι ότι κάπως συμμαζεύτηκε η απερίσκεπτη έκθεση στον ιό. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και το γεγονός ότι πάρα πολλές οικογένειες της πόλης κλήθηκαν ή αποφάσισαν να αυτοπεριοριστούν στα σπίτια τους αφού συνειδητοποίησαν ότι μόνο με σοβαρότητα και αυστηρή τήρηση των μέτρων μπορούμε να δούμε προκοπή.

Παρήγορο είναι το γεγονός ότι όλο και πιο πολλοί Αιτωλοακαρνάνες αποφασίζουν να μπουν στις εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι όλο και μεγαλώνουν. Σύμφωνα με την πλατφόρμα emvolio.gov.gr  το σύνολο των εμβολιασμών στην Αιτωλοακαρνανία μέχρι χθες ήταν 56.836. Οι χθεσινοί εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού ήταν 1.822, από τους οποίους οι 1.119 έγιναν με την πρώτη δόση του εμβολίου και 790 με την δεύτερη. Στο σύνολο και πάντα σύμφωνα με την πλατφόρμα έχουμε 41.268 εμβολιασμού με την πρώτη δόση μέχρι της 13/05/2021 και 16.303 ολοκληρωμένους εμβολιασμούς (Δείτε ΕΔΩ ).

  • Ας ελπίσουμε ότι αυτή η σταθεροποίηση των κρουσμάτων θα διατηρηθεί και σήμερα και θα αρχίζει να μειώνεται (στο Αγρίνιο χθες φάνηκαν λιγότερα κρούσματα από προχθές), μήπως, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καταφέρουμε να «καβαλήσουμε» κι αυτό το κύμα και να βγούμε επιτέλους στην «παραλία» της κανονικότητας, που στοχεύουμε ένα χρόνο τώρα. Ποια ακριβώς βέβαια θα είναι αυτή θα αποκαλυφθεί στους «λουόμενους» την πανδημία «εν ευθέτω», που λένε.

«Αgrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr