Κορωνοϊός: Ευχαριστίες του Π.Ο.Υ.στη Ρωσία για το Sputnik V

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ευχαρίστησε την Ρωσία για τις προσπάθειές της να αναπτύξει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του Covid – 19.

«Ο ΠΟΥ εκτιμά πολύ τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρωσία στον τομέα της ανάπτυξης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και συγκεκριμένα του Sputnik – V. Για μια ακόμη φορά θέλω να σας ευχαριστήσω για εκείνες τις σταδιακές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου ασφαλούς και αποτελεσματικού», δήλωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού περιφερειακού γραφείου του Οργανισμού, Χανς Κλιούγκε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

Σύμφωνα με τον Κλιούγκε στη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό συζητήθηκαν θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον εμβολιασμό. «Η ανάπτυξη του εμβολίου είναι η κύρια απάντηση της Ρωσίας στην έξαρση του κορονοϊού, για αυτό είναι τόσο σημαντική η αλληλεγγύη. Μαζί με τους συναδέλφους μου στον ΠΟΥ θα συζητήσουμε στην Γενεύη τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουμε σ’ αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο Κλιούγκε.

«Η Ρωσία επέδειξε την αλληλεγγύη της διεθνώς και με βοήθησε ως περιφερειακό διευθυντή να παράσχω την υποστήριξη στις χώρες της Κεντρικής Ασίας”, πρόσθεσε ο Κλιούγκε, επισημαίνοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση αντιμετώπισε με μεγάλη προσοχή τα ζητήματα αρωγής στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.»

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ