Κορωνοϊός – Γεωργιάδης: Υπάρχουν σκέψεις να κλείνει η εστίαση στις 22:00

Το ενδεχόμενο να κλείνει η εστίαση δύο ώρες νωρίτερα σε σχέση με τώρα, δηλαδή στις 22:00, υπάρχει στις σκέψεις της κυβέρνησης ώστε να αποφευχθεί το γενικό «lockdown» λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι ως πιθανά νέα μέτρα. «Αυτή τη στιγμή δεν είναι επί θύραις αυτό το μέτρο, χωρίς να μπορώ να το αποκλείσω, αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας» σχολίασε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην πιθανότητα να κλείνουν νωρίτερα μπαρ και εστιατόρια, φέρνοντας μάλιστα και το παράδειγμα της Ολλανδίας όπου στις 10 κλείνουν μπαρ και εστιατόρια και του Βελγίου που κλείνουν στις 11 το βράδυ.

Πρόσθεσε δε πως: «Όσο δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, θα λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφύγουμε το γενικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Άρα κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι».

«Όσοι κάνουν καταλήψεις είναι κακομαθημένοι»
Παράλληλα αναφέρθηκε στις μαθητικές καταλήψεις μιλώντας για «διάλογο με ανοικτά σχολεία» αλλά και ξεκαθαρίζοντας πως «δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα στους μαθητές». Ωστόσο, όπως σημείωσε, «Δεν υπάρχουν κενά σε καθηγητές και βιβλία, όσοι κάνουν καταλήψεις είναι κακομαθημένοι».

reader.gr