Κορωνοϊός – «Καμπανάκι» Θωμαΐδη: Έρχεται δραματική και απότομη αύξηση κρουσμάτων τον Ιανουάριο

«Η κατάσταση είναι μάλλον δυσάρεστη», τονίζει ο  καθηγητής Αναλυτικής Χημείας – Πολύ υψηλό το ιικό φορτίο σε Αττική και Κρήτη  – Η απότομη αύξηση που αναμένεται τις πεόμενες μέρες είναι λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Για δραματική και απότομη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού έκανε λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Ο κ.Θωμαΐδης αναφέρθηκε στην αύξηση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής αλλά και της Κρήτης, λέγοντας ότι μετά από τρεις εβδομάδες ύφεσης, η κατάσταση αντιστρέφεται.

«Η κατάσταση είναι μάλλον δυσάρεστη θα έλεγα, διότι η αύξηση που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, προδιαγράφει ότι αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως θα έχουμε σημαντική αύξηση», τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Θωμαΐδης.

Ειδικά για την Αττική ανέφερε ότι εδώ και περίπου ένα μήνα το ιικό φορτίο είναι πολύ υψηλό, στα 40 με 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Προειδοποίησε ότι αναμένεται απότομη και δραματική αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα συμβεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Το κλίμα από το Λονδίνο, πρόσθεσε, είναι ότι η αύξηση κρουσμάτων είναι πολύ μεγάλη αλλά η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι σημαντική κυρίως στους άνω των 60. Συνεπώς σύμφωνα με τον καθηγητή και η μετάλλαξη Όμικρον αφορά αυτή κυρίως την ηλικιακή ομάδα που πρέπει να σπεύσει να εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση.

protothema.gr