Κορωνοϊός: Πότε «βλέπει» χαλάρωση της καραντίνας ο πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. (Βίντεο)

Από τα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως «ήδη αναλύουμε και είμαστε αισιόδοξοι με τα δεδομένα. Πρέπει να έχουμε υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα που θα αρχίσουμε να εξετάζουμε τα δεδομένα και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα συμμορφωθεί ο κόσμος. ‘Ήδη μέσα στον Μάιο πιστεύω ότι θα εξετάζουμε ποια μέτρα μπορούμε να πάρουμε πίσω».

«Θα ήθελα να ακούσουμε τους ειδικούς και να δούμε τα μοντέλα μας. Ας μην προτρέχουμε να δούμε τι θα κάνουμε τον Μάιο και δημιουργούμε πρόωρες προσδοκίες. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί εντυπωσιακά και γι’ αυτό βλέπουμε την ικανοποιητική εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας» συμπλήρωσε ο κ. Αρκουμανέας.

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως ο Ε.Ο.Δ.Υ. συνεχίζει τις ιχνηλατήσεις και καθημερινά «σπάει» αλυσίδες μετάδοσης του COVID-19.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τον Μάιο θα ξεκινήσουν οι κινητές μονάδες του Ε.Ο.Δ.Υ. επιδημιολογικές μελέτες σε όλη τη χώρα και θα γίνουν τεστ στον πληθυσμό.

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ