Κως: Με την τροφή του πνίγηκε το βρέφος που βρέθηκε νεκρό – Συνελήφθησαν οι γονείς του

Από τροφή φέρεται να πνίγηκε το ενός έτους βρέφους στην Κω, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την νεκροψία νεκροτομή που διενεργήθηκε στο άτυχο βρέφος από ιατροδικαστή στην Ρόδο, το μόλις ενός έτους κοριτσάκι πέθανε από ασφυξία από κατάποση τροφής.

Δε φέρει σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ οι αμυχές και γρατζουνιές που έχει δεν είναι μιας μέρας.

Πάντως αυτή την ώρα αναμένεται να εξεταστεί και το δίχρονο παιδί της οικογένειας.

Ωστόσο οι γονείς, 21 και 20 ετών, συνελήφθησαν για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Το βρέφος στην Κω που είναι κοριτσάκι μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο της Κω το βράδυ του Σαββάτου (20.04.2024), καθώς οι γονείς του κάλεσαν λίγο πριν τις 8:30 το βράδυ το Ε.Κ.Α.Β. και κάποιες σημάδια έφεραν ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης, κάτι το οποίο αποκλείστηκε από τον ιατροδικαστή.

Στις 20:25 έφτασαν στο σπίτι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Την 20:32 ώρα, το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου.

Παρά τις προσπάθειες των Γιατρών το βρέφος κατέληξε την 20:45 ώρα», αναφέρει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με ενημερωτικό της αστυνομίας «οι Γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του, καθώς και ότι ο πρωκτικός δακτύλιος έφερε χαλάρωση που δε συνάδει με την ηλικία του.

Στις 21.05 ενημερώθηκε η Υπηρεσία του Τ.Α. Κω και αστυνομικοί πήγαν στο Νοσοκομείο Κω, όπου κατά το μακροσκοπικό έλεγχο της σορού του επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι Γατροί».

Στη συνέχεια σύμφωνα με το ενημερωτικό της Αστυνομίας «προσήχθησαν στο Τ.Α. Κω τόσο η μητέρα του βρέφους, όσο και ο πατέρας του, που στο μεταξύ είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο.

Οι εν λόγω προφορικά ανέφεραν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας δύο ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τον πρωκτικό δακτύλιο δήλωσαν άγνοια».

Τελικά διαπιστώθηκε ότι θάνατός του προήλθε από κατάποση τροφής.

newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης: Βύθιση σκάφους στη Λευκάδα