Κώστας Γιαννακόπουλος: Ένας Αγρινιώτης στη Μάχη της Κρήτης (Video – Photos)

Ένα αφιέρωμα στη μνήμη του πατέρα του και αδελφού της μητέρας μου Κώστα Γιαννακόπουλου έχει αναρτήσει σήμερα ο γνωστός σε όλους μας Γιάννης Γιαννακόπουλος ο οποίος με τη φωτογραφική του μηχανή αλλά και με την τηλεοπτική του κάμερα έχει καταφέρει να δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια μια τεράστια βάση αναλογικών και ψηφιακών δεδομένων της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας της περιοχής μας.

Όπως σημειώνεται στο εν λόγω αφιέρωμα που βρίσκεται αναρτημένο στο προσωπικό του προφίλ στο face book o Κώστας Γιαννακόπουλος ήταν ένας από αυτούς που πολέμησαν στην «Μάχη της Κρήτης» στις  20 Μαΐου του 1941, και ειδικότερα  στο μέτωπο του Ρεθύμνου την παραμονή της ονομαστικής του γιορτής.

Για την συμμετοχή του αυτή, τον Κώστα Γιαννακόπουλο καθώς και τους υπόλοιπους Αιτωλοακαρνάνες που έλαβαν μέρος στη Μάχη της Κρήτης, οι σύλλογοι Κρητικών της Αιτωλοακαρνανίας τους τίμησαν σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν τα έτη 2001 και 2002.

 

 

 

 

 

«Το έτος 2003», σημειώνει ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, «ο πατέρας μου, επισκέφθηκε την Κρήτη για πρώτη και τελευταία φόρα μετά την μεγάλη μάχη σαν προσκύνημα στα πεδία των μαχών του 1941.

»Στο Μάλεμε των Χανίων, στο Γερμανικό νεκροταφείο που αναπαύονται 4.465 Γερμανοί στρατιώτες ηλικίας 19 έως 21 ετών, δάκρυσε για το μεγάλο κακό που έγινε με το χαμό τόσων ψυχών Ελλήνων και Γερμανών.

»O επίσης αείμνηστος Δήμαρχος Αγρινίου, Στέλιο Τσιτσιμελή, σε συνέντευξή του στον Τάκη Τσεκούρα το 1993 περίπου, αναφέρει ότι το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων διαχρονικά είναι ανυπέρβλητο με το να θρηνούν ακόμα και τους νεκρούς εχθρούς τους».

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Γιάννης Γιαννακόπουλος