Κώστας Καραγκούνης στον Antenna Star: «Με σκληρή και μεθοδική δουλειά, σταθερά μπροστά για την Αιτωλ/νία» (Ηχητικό)

Με αφορμή τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλ/νίας με τη Ν.Δ., Κώστας Καραγκούνης, μίλησε στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Με Υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου, το πρωί της Τετάρτης 10 Μαΐου 2023.

Ο κ. Καραγκούνης έκανε μια συντομη αναφορά στην προσωπική του διαδρομή και αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν την Αιτωλοακαρνανία, όπως, μεταξύ άλλων, οι εκκρεμότητες στις υποδομές, η ενίσχυση των Νοσοκομείων του Νομού, οι βιομηχανικές φυλακές στο Αγρίνιο κ.λπ.

Ταυτόχρονα μίλησε για τα επόμενα βήματα και το ενδεχόμενο Υπουργοποίησής του.

Ο Κώστας Καραγκούνης εκλέγεται Βουλευτής από το 2009 και έχει διατελέσει Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος αναφέρει:

Έργα υποδομών

Προσωπικά ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα, ποτέ δεν το έχω κάνει όσα χρόνια με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας. Ειδικά αυτή την τετραετία που αντιμετωπίσαμε μεγάλες προκλήσεις ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή τόσο για την πατρίδα όσο και για την παράταξη. Δεν αρνήθηκα να αναλάβω ευθύνες και δεν άλλαξα τις θέσεις και τις πεποιθήσεις μου, για τη χώρα και το δικό μου τόπο, την Αιτωλοακαρνανία, τόσο κατά την παρουσία μου στη Βουλή όσο και εκτός αυτής.

Το έχω πει πολλές φορές στα χρόνια που πολιτεύομαι. Οι αρχές που έχω πάρει από την οικογένειά μου, μου έχουν διδάξει την αγάπη και την αφοσίωση στην πατρίδα και την περιφέρειά μου. Τα ίδια ιδανικά προσπαθώ να περάσω με τη σύζυγό μου και στη δική μου οικογένεια, στα τρία παιδιά μου για τα οποία είμαστε περήφανοι.

Πριν τέσσερα χρόνια είχα δεσμευτεί για περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις νέες και τους νέους στην περιοχή μας. Είμαι περήφανος που με σκληρή και μεθοδική δουλειά κατόρθωσα μέσα από τις παρεμβάσεις και τις εισηγήσεις μου να διασφαλίσω προϋποθέσεις ώστε να τις ολοκληρωθούν υποδομές και να εκκινήσουν έργα τουριστικής ανάπτυξης στο νομό μας που δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σύνδεση Αμβρακίας Ακτίου, δημοπράτηση Μαρίνας Παλαίρου

Η πρώτη μαρίνα στη χώρα μας μετά από είκοσι πέντε χρόνια, δημοπράτηση και κατασκευή τουριστικού καταφυγίου στην Βόνιτσα, ολοκλήρωση των διαδικασιών για εκκίνηση κατασκευής της μεγάλης τουριστικής μονάδας στο Βαρκό.

Έργα που την επόμενη τριετία θα λύσουν το πρόβλημα ανεργίας όλου του νομού. Ώρα για πράξεις λοιπόν και συνεχίζουμε! Ήδη το εμβληματικό έργο της δημιουργίας βιομηχανικής φυλακής στο Αγρίνιο με το οποίο προσωπικά ασχολούμαι από το 2013 όταν και εξασφάλισα σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο την απαραίτητη έκταση βρίσκεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Αυτή ακριβώς την δέσμευσή μου για τη συνέχεια και την πίστη μου στις δυνατότητες της Ελλάδος και της Αιτωλοακαρνανίας, θέλω να μοιραστώ με εσάς, για να καταφέρουμε μαζί να τις ολοκληρώσουμε και να τις αξιοποιήσουμε. Άλλωστε τίποτε δεν μπορώ να πετύχω αν δεν έχω εσάς κοντά μου.

Δράσεις για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγρινίου

Άνοιγμα Μονάδας Εμφραγμάτων

Υλοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια το άνοιγμα της Μονάδας Εμφραγμάτων στην οποία αντιμετωπίζονται σε πρώτο βαθμό οξέα καρδιολογικά περιστατικά, διενεργούνται μικρές επεμβάσεις όπως τοποθέτηση βηματοδότη κ.ά.

Επαναλειτουργία Μαγνητικού Τομογράφου

Επαναλειτούργησε ο Μαγνητικός Τομογράφος του Νοσοκομείου, πρώτα για τους εσωτερικούς νοσηλευόμενους ασθενείς, εν συμπατριώτες μας, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Ίδρυση Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου

Υλοποιήθηκε η δέσμευση του υπουργού υγείας κυρίου Θάνου Πλεύρη μετά από εισήγησή για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Εγκρίθηκε από το ΚΕΣΥΠΕ και ξεκινούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για την απόκτηση του κατάλληλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το εργαστήριο, ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από την 6η ΥΠΕ.

Η ίδρυση ενός τέτοιου εργαστηρίου αποτελούσε ένα διαχρονικό αίτημα όλων των πολιτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας, διότι θα συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση κρίσιμων περιστατικών που δυστυχώς πολλά από αυτά κατέληγαν, πριν φτάσουν στα Νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων.

Δημιουργία Βιομηχανικής Φυλακής στην περιοχή του Αγρινίου

Ο δήμος Αγρίνιου ήδη επί υπουργίας μου ως υφυπουργού Δικαιοσύνης με αρμοδιότητα στο σωφρονιστικά καταστήματα με την απόφαση 182/2013 έχει παραχωρήσει στο Ελληνικό Δημόσιο, έκταση 100 στρεμμάτων από το αγροτικό ακίνητο του Δήμου που βρίσκεται στη θέση «ΑΞΕΡΑ» της Τοπικής Κοινότητας Αγγελοκάστρου, για την κατασκευή και λειτουργία Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Ο στόχος και εκπεφρασμένη βούληση της πολιτείας μετά από σχετικές συνεννοήσεις που έχουν γίνει τόσο με τον Δήμο Αγρινίου όσο και με τους αρμόδιους υπουργούς και γενικό γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής είναι η κατασκευή βιοτεχνικής/βιομηχανικής φυλακής η οποία δύναται να υπαχθεί ως έργο στο v.3339/2005(ΦΕΚ Α΄232) με την υποβολή φακέλου στην αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακούστε τη συνέντευξη του Κώστα Καραγκούνη στον Antenna Star 103.5: 

 

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνος Καραγκούνης: «Αιτωλοακαρνανία – Ο τόπος που αγαπώ!»