Ο Κώστας Κοπίδης Επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία» του Δ. Αμφιλοχίας για την Επέτειο του 1821

Το μήνυμα του Επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία», Κώστα Κοπίδη με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση:

«Η Επανάσταση του 1821, ο ακατάβλητος αγώνας των Ελλήνων για Ελευθερία και Ανεξαρτησία είναι η κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας του έθνους μας και μια από τις σημαντικότερες της ευρωπαϊκής ιστορίας.  Με τις πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας οι Έλληνες Επαναστάτες, προέταξαν το αιώνιο ιδανικό της Ελευθερίας απέναντι στην αυθαιρεσία και τον απολυταρχισμό των Οθωμανών κατακτητών.

Οι οπλαρχηγοί και οι μαχητές του Βάλτου συμμετείχαν στον εθνικό αγώνα λαμβάνοντας μέρος σε δεκάδες πολεμικές επιχειρήσεις σε όλο τον επαναστατικό χώρο, στη Λαγκάδα, στο Μακρυνόρος, στον Καρβασαρά, στο Πέτα, στον Αετό Ξηρομέρου, στο Φάληρο πλάι στον Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη και στην Μεγάλη Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου στην οποία χάθηκαν πολλοί Βαλτινοί.

200 χρόνια μετά τιμούμε τον εθνικό αγώνα και αντλούμε έμπνευση και εθνική αυτοπεποίθηση μπροστά στις προκλήσεις των δικών μας καιρών. Η συγκυρία δεν επιτρέπει να εορτάσουμε συλλογικά και με τις δέουσες τιμές τη φετινή επέτειο. Η σημαντικότερη όμως απόδοση τιμής είναι να διατηρείται άσβεστη η μνήμη της εθνικής μας παλιγγενεσίας και να μεταλαμπαδεύεται στις νεότερες γενιές.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!»