Κώστας Λύρος: «Πλούσιο και μετρήσιμο το έργο της Δημοτικής μας Αρχής» (Video)

Κώστας Λύρος: «Πλούσιο και μετρήσιμο το έργο της Δημοτικής μας Αρχής – Μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια τηρώντας τον όρκο μου – Σπουδαία αναπτυξιακά έργα υποδομών – Πληθώρα παρεμβάσεων για την καλυτέρευση της καθημερινότητας – Νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου – Πολιτική συμφιλίωσης της κοινωνίας αντί της διάχυσης τοξικότητας».

Πιο αναλυτικά:

«Το πλούσιο και μετρήσιμο έργο από τη Δημοτική Αρχή του Κώστα Λύρου, αναδείχθηκε με το καλύτερο τρόπο σε έναν εκτεταμένο απολογισμό πεπραγμένων για περίοδο 2019-2023. 

Έργο το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος «αποτελεί μια πραγματικότητα, που δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς όσο αυστηρά και αν κρίνει».  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο παρουσία εκατοντάδων πολιτών που κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο. Μέσα από γλαφυρά βίντεο με πλήθος πλάνων και εικόνων από παρεμβάσεις, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις σημαντικότερες δράσεις και έργα, που υλοποίησε η παρούσα Δημοτική Αρχή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από το 2019 που ανέλαβε έως και σήμερα.

Στα έργα αυτά που φιλοδοξούν να αλλάξουν αναπτυξιακά την περιοχή, να βελτιώσουν την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων, δίνοντας όραμα και προοπτική και στις 3 Δημοτικές Ενότητες Μεσολογγίου, Οινιαδών και Αιτωλικού σε έναν ευλογημένο τόπο όπως ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στα σημαντικά έργα υποδομών που φέρουν την σφραγίδα της δημοτικής του αρχής, βάζουν γερά θεμέλια ανάπτυξης όπως το έργο για το Χ.Υ.Τ.Α., η Ύδρευση Ι.Π. Μεσολογγίου, οι Βιολογικοί Καθαρισμοί Οινιαδών και Αιτωλικού, η Αγροτική Οδοποιία στην περιφέρεια όλου του Δήμου, η Ανάπλαση της εισόδου στην Πόλη, το Αντιπλημμυρικό έργο στον Άγιο Δημήτριος Μεσολογγίου, το Οpen Mall, το έργο της Συντήρησης του Κήπου των Ηρώων, το Θερινό θέατρο στο Λιμάνι.

Εκτενής αναφορά έγινε από το Δήμαρχο για τα έργα, τα οποία αφορούν την ανάπλαση του Λιμανιού Μεσολογγίου, μια σπουδαία αναπτυξιακή παρέμβαση που βρίσκεται στη φάση των αδειοδοτήσεων και τα οποία μαζί με τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση των παραλιών του Δήμου μας αναμένεται να «φέρουν την ανάπτυξη από τη θάλασσα» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε πληθώρα μικρότερων έργων, που αφορούν την καθημερινότητα, όπως οι αναβαθμίσεις στους αθλητικούς χώρους, στους παιδικούς σταθμούς, στα Σχολεία, στις 10 νέες παιδικές χαρές, στην αύξηση της ανακύκλωσης κατά 40% και στον νέο εξοπλισμό για την διαχείριση των βιοαποβλήτων, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων και άλλα ακόμη.

Σαφής αναφορά έγινε από το Δήμαρχο και στον εξορθολογισμό της Οικονομικής διαχείρισης του Δήμου με αναφορές σε μετρήσιμα αποτελέσματα που παραπέμπουν αβίαστα σε ένα μεγάλο νοικοκύρεμα. 

Επεσήμανε την προτεραιότητα του ενδιαφέροντος του για την συμπαράσταση στα παιδιά και στις ευάλωτες ομάδες κατά τις δύσκολες ώρες των δοκιμασιών που πέρασαν από ένα Δήμο, ο οποίος λειτούργησε με ανθρώπινο πρόσωπο καθώς επίσης και στην πολιτική της ένωσης και συμφιλίωσης που συνειδητά ακολουθεί στην κοινωνία.

Στην αναφορά του για το κεφάλαιο Πολιτισμός, το οποίο ο Δήμαρχος θεωρεί πυλώνα ανάπτυξης και για τον οποίο απαρίθμησε σειρά από αξιομνημόνευτες δράσεις στη θητεία του, συμπεριέλαβε το σοβαρό και ιστορικό επίτευγμα της παραχώρησης του Παλιού Νοσοκομείου στο Δήμο και στις ιστορικές στιγμές που ετοιμάζεται να ζήσει το Μεσολόγγι με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την «Έξοδο» 

Κλείνοντας ο Κώστας Λύρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μαχητική στάση που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της μικρής και σημαδεμένης θητείας υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του Δήμου.

Αισθητά συγκινημένος για την σύμπτωση του χώρου, όπου έδωσε τον όρκο του στους συνδημότες του, ζητώντας από αυτούς να τον εμπιστευτούν ξανά απολογήθηκε λέγοντας ότι «μπορεί να τους κοιτά στα μάτια». 

Διαβάστε επίσης: