Κώστας Λύρος: «Προστατεύοντας τη φύση προφυλάσσουμε την ίδια μας τη ζωή»

Λόγω της πρόβλεψης για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών τις απογευματινές ώρες με ενίσχυση των ανέμων και διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών τις επόμενες ημέρες, είναι αναγκαία κι απαραίτητη η εντατική επιτήρηση αλλά και η λήψη ατομικών μέτρων αντιπυρικής προστασίας από τους πολίτες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Κυρίως στις δασώδεις περιοχές εντός κι εκτός αστικού ιστού, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπογράφεται από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας   τον Πρωθυπουργό και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, απαγορεύεται στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών. Επίσης απαγορεύεται κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως (ενδεικτικά) εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ οξυγονοκόλληση), ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος απευθύνει έκκληση στους δημότες να τηρούν πιστά τις οδηγίες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπηρεσιών, προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων από πρόκληση πυρκαγιάς. «Έχουμε υποχρέωση όλοι ν’ αντιληφθούμε την σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών. Ένα λάθος ή απροσεξία της στιγμής μπορεί να επιφέρει καταστροφή κι ανατροπή στη ζωή των τοπικών μας κοινωνιών. Τα μάτια και η σκέψη μας ας είναι στραμμένα διαρκώς στο φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε. Για τα επόμενα δύο τουλάχιστον εικοσιτετράωρα, δεν κάνουμε καμία υπαίθρια εργασία που μπορεί να είναι καταστρεπτική και δεν μετακινούμαστε προς τις δασικές περιοχές. Προφυλάσσουμε την ίδια μας τη ζωή» τονίζει χαρακτηριστικά ο Κώστας Λύρος.