Κώστας Λύρος: «Ο τόπος μας περνά μια μεγάλη δοκιμασία» (Photos)

Στην κακοκαιρία και τις επιπτώσεις της στην περιοχή του Μεσολογγίου, αλλά και στις προσπάθειες που γίνονται για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών, αναφέρεται ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Λύρος γράφει:

Η κακοκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στο Δήμο μας με τη στάθμη των ομβρύων σε μεγάλο μέρος του αστικού ιστού να μην έχει υποχωρήσει εντελώς.

Η κατάσταση ίσως γίνει ακόμη πιο δυσμενής καθώς τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται εκ νέου έντονες βροχοπτώσεις που ελλοχεύουν ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για την ασφάλεια μας.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς η κακοκαιρία δεν έχει υποχωρήσει και μια ακόμη δύσκολη νύχτα είναι μπροστά μας.

Μέχρι στιγμής έχουμε προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα και η προτεραιότητα μας είναι η διαφύλαξη της ζωής των πολιτών.

Χθες συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο του δήμου μας και ζήτησα και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας να μεταβεί στην περιοχή μας. Ο τόπος μας περνά μια μεγάλη δοκιμασία, μια μεγάλη συμφορά. Περιουσίες καταστράφηκαν και θα πρέπει εμείς, ως δήμος αλλά και το κράτος να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους .

Ο Δήμος Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ καλεί τους κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες στις 3 Δεκεμβρίου 2021, να υποβάλλουν αίτημα καταγραφής ζημιών που υπέστησαν οι κύριες κατοικίες τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εντός 30 ημερών έως και την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2021, από 8:00π.μ. ως 14:00μ.μ., να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 26313/63400 και 26313/63431, 26313/63425