Σ. Κωστίκογλου προς προσωρινό και διορισμένο Δ.Σ. του Ε.Σ.Α.: «Κανένας απολύτως σεβασμός»

«Κύριοι του προσωρινού και διορισμένου Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. για ακόμη μια φορά ψεύδεστε, συκοφαντείτε και ρίχνετε λάσπη.

Συνηθισμένες πρακτικές για όσους σας έζησαν στο Δ.Σ. επί δύο χρόνια.

Κανένας απολύτως σεβασμός.

Και για αυτόν τον λόγο είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα πιο κάτω:

1.Κάνετε αναφορά ότι υπογράφουν 75 άνθρωποι και όχι συνάδελφοι μέλη του συλλόγου και της τοπικής μας αγοράς που λειτουργούν επιχειρήσεις, που αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά και αγνοώντας επίσης ότι ορισμένοι από αυτούς προσφέρουν θέσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι σε αυτές ανακυκλώνουν τα εισοδήματα τους στη τοπική μας αγορά.
Αυτά τα πολύ απλά και αυτονόητα δυστυχώς δεν μπορούν να τα αντιληφθούν τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Σ.Α.
Στο Αγρίνιο το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του νομού και το αναφέρω για ενημέρωση λειτουργούν 2.300 περίπου εμπορικές επιχειρήσεις. Στον Εμπορικό σύλλογο Αγρινίου είναι περίπου 250 μέλη. Γιατί δεν συμμετέχουν οι έμποροι; Ποιος φταίει;
Οι πολλοί που απέχουν ή αυτοί που κάθε φορά διοικούν; Ασφαλώς οι εκάστοτε διοικούντες που δεν έχουν καταφέρει να τους φέρουν κοντά στον σύλλογο και με τον τοξικό λόγο τους και τις πράξεις τους τους κρατούν μακριά.
Δυστυχώς αποδείξατε ότι θέλετε και επιδιώκετε να έχετε ένα σύλλογο μικρό, απόλυτα ελεγχόμενο με μέλη δυστυχώς χειραγωγούμενα, για να τον σύρετε όπου κάθε φορά επιβάλλουν οι όποιες επιδιώξεις σας.
Εμείς που είχαμε την πλειοψηφία στη διοίκηση επί δύο χρόνια καταφέραμε να κάνουμε ορατό τον σύλλογο όχι μόνο στο Αγρίνιο, στον Νομό και στη Περιφέρεια, αλλά σε όλη την Ελλάδα.
Είμαστε αυτοί, που προσπαθήσαμε για ένα σύλλογο μεγάλο που θα επιδιώκει κάθε φορά το καλύτερο για τους συναδέλφους.
Να κάνω για άλλη μια φορά ξεκάθαρο και κατανοητό σε όλους.
Δεν επιδιώκουμε να είμαστε αρεστοί, αλλά να προσπαθούμε κάθε φορά να είμαστε χρήσιμοι.

2. Κάνετε λόγο για ακόμη μια φορά περί οριακής πλειοψηφίας.
Σας θυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2020 πήραμε 99 ψηφοδέλτια και η συλλογική 54, σχεδόν διπλάσια.
Απλή αριθμητική για μαθητές πρώτης Δημοτικού.

3. Γενική συνέλευση το 2021 , ρητά και κατηγορηματικά λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν μπορούσε να γίνει όταν ο αριθμός των μελών ήταν πάνω από 150, για αυτό λάβατε και γραπτή απάντηση από τη νομική υπηρεσία της Ε.Σ.Ε.Ε. και επίσης δηλώνω ότι παράνομες πράξεις εμείς δεν κάναμε. Όπως εσείς στηρίξατε το καλοκαίρι του 2022, το Προεδρείο της γεν συνέλευσης κάνοντας αντιποίηση διοίκησης με την αφίσα που κυκλοφορήσατε στη αγορά.

4. Όσον αφορά τη γεν συνέλευση του 2022 στην οποία σχεδιάσατε και δημιουργήσατε για το θέμα των κλειστών καταστημάτων τα Σάββατα το καλοκαίρι με μια συγκυριακή πλειοψηφία που ενώ λήφθηκε απόφαση ΠΟΤΕ δεν εφαρμόστηκε γιατί απλά η αγορά αυτορυθμίστηκε και οι συνάδελφοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία λειτούργησαν τα καταστήματα τους γιατί είχαν μεγάλη ανάγκη να δουλέψουν.
Είναι αδιανόητο, εκτός λογικής, εκτός τόπου και χρόνου να επιδιώκονται τέτοιου είδους αποφάσεις εν μέσω έντονης ενεργειακής και κρίσης της ακρίβειας.
Είστε υποκριτές όταν από τη μια μιλάτε για ενεργειακή κρίση και από την άλλη επιδιώκετε το κλείσιμο της αγοράς.

5. Θέλω επίσης να τονίσω ότι εμείς προσπαθήσαμε στα δύο χρόνια της υγειονομικής κρίσης και καταφέραμε με τη κοινή προσπάθεια όλων των συλλόγων της χώρας να λάβουν όλοι οι συνάδελφοι μέτρα στήριξης μικρά μεν, διεκδικήσαμε επί πλέον μέτρα που δεν πάρθηκαν, το είχαμε άλλωστε αναφέρει αρκετές φορές ,όμως δεν τα περιφρονούμε, και ιδιαίτερη αναφορά να κάνω για το δεύτερο πρόγραμμα της περιφέρειας που ακόμη εκταμιεύονται χρήματα για τους συναδέλφους μέλη και μη μέλη.
Γιατί εμείς τους θεωρούμε όλους συναδέλφους και εν δυνάμει μέλη του συλλόγου και για να το γνωρίζουν όλοι ότι η πρόταση για μικρά ποσά στήριξης έγινε από εμάς όταν μας ζητήθηκε από την περιφέρεια και έγινε δεκτή από όλους γιατί εξασφάλιζε το βασικό στόχο να λάβουν από λίγα οι πολλοί.
Εμείς επιδιώξαμε και το αποδείξαμε με έργα βάζοντας μπροστά το ΕΜΕΙΣ και όχι το εγώ.

6. Για όσους με κατηγορούν προσωπικά καθώς και τα μέλη της πλειοψηφίας του προηγούμενου Δ.Σ. θέλω να τους απαντήσω ότι εάν θέλαμε μόνο τις καρέκλες θα μπορούσαμε να κρυφτούμε πίσω από την πλειοψηφία της γεν συνέλευσης του Ιουνίου του 2022 και να κρατήσουμε τις θέσεις μας, αλλά εμείς προτιμήσαμε να μην γίνουμε γελοίοι στην αγορά και στην κοινωνία που εσείς με τις πράξεις σας περιφρονείται.

7. Πρέπει κάποιοι να κατανοήσουν ότι ο σύλλογος δεν είναι κόμμα και ασφαλώς δεν επιβάλλονται κομματικές πειθαρχίες.
Στον σύλλογο συμμετέχουμε με τη θέληση μας για να ενισχύσουμε τη συλλογική μας εκπροσώπηση.
Αυτά τα απλά και αυτονόητα δυστυχώς δεν γίνονται αντιληπτά από μέλη που επιδιώκουν και ακολουθούν πρακτικές και μεθόδους της δεκαετίας του πενήντα και του εξήντα.

8. Όσον αφορά τις εκλογές που δεν αποφασίζετε να κάνετε ακόμη ,είστε εσείς αποκλειστικά υπεύθυνοι και υπόλογοι γιατί στερείτε την δυνατότητα να εκλεγεί η όποια διοίκηση επιλέξουν τα μέλη για να αντιμετωπίσουν τα πολλά και δύσκολα προβλήματα του κλάδου.
Οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς πρέπει να ζήσουν και θα ζήσουν για να εξακολουθούν να φωτίζουν κυριολεκτικά και μεταφορικά την πόλη μας, να την κρατούν ζωντανή και να δίνουν ρυθμό σε αυτή!
Όσο θα είμαι ενεργός έμπορος δηλώνω ότι ποτέ δεν θα εγκαταλείψω την προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του εμπορικού κόσμου της πόλης μου και θα εξακολουθώ να δηλώνω παρόν επιδιώκοντας το καλύτερο για τους συναδέλφους μου».

Σωκράτης Κωστίκογλου
πρώην Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου