Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι

Συστατικά

  • 750 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • φλούδες λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 400 γρ. νερό
  • κύβο κότας Maggi
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα φιλέτα από το κοτόπουλο σε διαγώνιες λεπτές λωρίδες.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κοτόπουλα μέσα και τους δίνουμε καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι, το δεντρολίβανο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Ύστερα ρίχνουμε το βούτυρο, τις φλούδες λεμονιού και τις δάφνες.
  • Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  • Έπειτα ρίχνουμε το νερό, τον ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό.
  • Κλείνουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι ή με μια μεμβράνη που καλό είναι να τις κάνουμε μερικές τρυπούλες για να φύγει ο αέρας.
  • Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο και να έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

akispetretzikis.com