Κουνέλι στη γάστρα με χειμωνιάτικα λαχανικά και μουστάρδα

Υγιεινή συνταγή για κουνέλι στη γάστρα, όπου το κρέας παραμένει ζουμερό και κρατάει ολα τα θρεπτικά συστατικά του.

Υλικά

Μερίδες: 8

Σάλτσα μουστάρδας

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στο μέγιστο της θερμοκρασίας του.
  2. Σε ένα ταψί στρώνουμε σε μονή στρώση τα κομμάτια από το κουνέλι, τα τρίβουμε με μια λεμονόκουπα, αλατοπιπερώνουμε και φουρνίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει εξωτερικά το κουνέλι.
  3. Ξεφουρνίζουμε, μεταφέρουμε το κουνέλι σε μια ευρύχωρη γάστρα και το αφήνουμε κατά μέρος.
  4. Στο ταψί που χρησιμοποιήσαμε για το ρόδισμα του κουνελιού βάζουμε όλα τα λαχανικά (καρότα, πατάτες, ντοματάκια, σελινόριζα, κρεμμύδι), αλατοπιπερώνουμε και φουρνίζουμε για 10 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, μεταφέρουμε τα λαχανικά στη γάστρα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180° C.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας, περιχύνουμε το φαγητό και «φυτεύουμε» σε διάφορα σημεία τα κλαράκια των μυρωδικών.
  7. Σκεπάζουμε τη γάστρα, ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
  8. Αφήνουμε το κουνέλι να σταθεί για 5 -10 λεπτά σε μισάνοιχτο σβηστό φούρνο.
  9. Πετάμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε το κουνέλι με τα λαχανικά και τα υγρά του ταψιού.

gastronomos.gr