Κούραση ή αναποτελεσματικότητα;

Ως κοινωνία ζούμε εδώ και καιρό μια τραγική ειρωνεία: από τη μια βιώνουμε καθημερινά και στην Αιτωλοακαρνανία την πιο μεγάλη έξαρση μιας πανδημίας που μας απειλεί πάνω από ένα χρόνο τώρα και η οποία κατατάσσει τη χώρα μας στις υψηλότερες θέσεις όπως διάβαζα χθες στην αυστηρότητα των μέτρων που λαμβάνονται κι από την άλλη αυτή η ίδια κοινωνία, που απειλείται, φαίνεται ότι αυτά τα μέτρα τα αγνοεί και στήνει κορωνοπάρτι και μια σειρά άλλες δραστηριότητες που τα καταργούν με τα κρούσματα τους διασωληνομένους και τους θανάτους να αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Το κυρίαρχο αφήγημα κάνει λόγο για «κούραση» του κόσμου στην εφαρμογή όλων αυτών των περιορισμών. Είναι όμως έτσι; Μήπως η αναποτελεσματικότητα όλων αυτών των μέτρων που λαμβάνονται είναι αυτό που «κουράζει» και όχι αυτά καθ΄ αυτά τα μέτρα;  Μήπως αυτό που κουράζει είναι οι επιχειρήσεις συγκάλυψης αυτής της αναποτελεσματικότητας;

  • Δεν ξέρω, πότε θα απαντηθούν αυτά ερωτήματα και από ποιον.

Το ζητούμενο είναι να παραμένουμε υγιείς. Και αυτό είναι ζήτημα των δομών της δημόσιας υγείας, η οποία όπως αποδεικνύεται είναι αδιέξοδα αναποτελεσματική.

Η ατομική ευθύνη σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να έπεται και όχι να προτάσσεται ως δικαιολογία.


Λ. Τηλιγάδας
«Αgrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr