«Κραυγή αγωνίας» από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Σε κινητοποίηση προχώρησε και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, δηλαδή μάσκες και αποστάσεις μεταξύ τους. Με την κίνηση αυτή οι εργαζόμενοι ήθελαν να αναδείξουν τα προβλήματα των νοσοκομείων στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε. Οι εργαζόμενοι μίλησαν για την ελλιπή στελέχωση και χρηματοδότηση των νοσοκομείων. Το βασικό όμως είναι ότι πολλά νοσοκομεία, εκτός από εκείνα που ήταν εξαρχής νοσοκομεία αναφοράς, έχουν μετατρέψει κάποιες κλινικές σε covid, όπως είναι και αυτό του Μεσολογγίου, χωρίς να πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Τα Νοσοκομεία μεταξύ των οποίων είναι και του Μεσολογγίου, χρειάζονται προσλήψεις προσωπικού. Σε ότι αφορά στην δική μας νοσηλευτική μονάδα οι ανάγκες έχουν γίνει γνωστές στους αρμοδίους και αναμένονται οι δικές τους ενέργειες. Οι εργαζόμενοι παραχώρησαν συνέντευξη, τονίζοντας την ανάγκη στελέχωσης της μονάδας προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στις δύσκολες αυτές συνθήκες.

Αναλυτικά όσα ανέφεραν:

Δημήτρης Τουμαράς (Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου): «Από τον Απρίλιο έχουμε νοσηλεύσει πάνω από 350 περιστατικά Κορωνοϊού, παρέχοντας όσο πιο αξιοπρεπή νοσηλεία αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους. Δυστυχώς από την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την επίσκεψη από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και με προφορική «εντολή» ζήτησε να αναπτυχθεί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και δεύτερη μονάδα covid, η οποία θα αντιμετωπίζει θετικά περιστατικά, παρόλο που εμείς επισημάναμε επανειλημμένα τις ελλείψεις στο νοσηλευτικό αλλά και στο ιατρικό μας προσωπικό. Έχουν έρθει επικουρικοί νοσηλευτές, οι οποίοι επί της ουσίας καλύπτουν τις αντίστοιχες θέσεις που έχουν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες. Η κυβέρνηση πρέπει να προβεί άμεσα στη διαδικασία μονιμοποίησης των επικουρικών θέσεων, για να μπορέσει το νοσοκομείο να καλύψει τα τεράστια κενά που έχει αυτή τη στιγμή και να μπορεί να παρέχει το επίπεδο νοσηλείας, το οποίο χρειάζεται η περιοχή και αξίζουν οι συμπολίτες μας. Όλοι όσοι εργάζονται στο νοσοκομείο Μεσολογγίου υπερβάλλουν εαυτόν, αλλά αυτό δεν αρκεί, χρειαζόμαστε άμεσα ενίσχυση προσωπικού και υποδομών».

Απόστολος Παπαποστόλου (Παθολόγος – Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων): «Σήμερα υπάρχει μια πανελλήνια συμβολική διαμαρτυρία η οποία οργανώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ για τις τραγικές ελλείψεις που υφίστανται τα νοσοκομεία εν μέσω του δεύτερου αυτού κύματος της πανδημίας. Δυστυχώς βλέπουμε την απροθυμία της κυβέρνησης να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και βρισκόμαστε εν μέσω του δεύτερου κύματος,  χωρίς να έχουν γίνει τα αυτονόητα, χωρίς να έχει ενισχυθεί το ΕΣΥ με προσωπικό, χωρίς να έχει ενισχυθεί το Νοσοκομείο με υποδομές. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου παρουσιάζονται ελλείψεις σε καίριες ειδικότητες, όπως του Αναισθησιολόγου, του Πνευμονολόγου και του Λοιμωξιολόγου…».

Βασιλική Πατρινού (Χειρούργος – Μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΑ): «Σήμερα από το νοσοκομείο του Μεσολογγίου εκπέμπουμε μια τεράστια κραυγή αγωνίας. Διότι καλούμαστε χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και χωρίς το αναγκαίο προσωπικό να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα του κορωνοϊού. Εκείνο όμως που θέλω να επισημάνω είναι, ότι ναι μεν όλοι εμείς ιατροί, νοσηλευτές, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, έχουμε καταφέρει παρά τις προαναφερόμενες αντιξοότητες, το νοσοκομείο να δουλεύει σε αυτή την άρτια κατάσταση με προσωπική ευθύνη και χωρίς υποστήριξη, αλλά θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι πέραν από τα ζητούμενα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού, κρούουμε των κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία του νοσοκομείου και σε σχέση με τους υπόλοιπους ασθενείς και για τη δημόσια υγεία και για τη δημόσια νοσηλεία…».

aixmi-news.gr