Κραυγή αγωνίας του Κωνσταντίνου Μπακολίτσα για τη ρύθμιση της Θερμοκρασίας στα Σχολεία

Διαδικτυακή κραυγή αγωνίας του Βιολόγου και Αντιπροέδρου της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας «Ηρακλής» κ. Κωνσταντίνου Μπακολίτσα προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Υπουργό Παιδείας κα. Νίκη Κεραμέως σχετικά με ρύθμιση της θερμοκρασίας στον χώρο εργασίας, δηλαδή στα Σχολεία. 

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Κύριε Πρωθυπουργέ κ. Υπουργέ Παιδείας,

Μας καλείτε να ρυθμίζουμε την θερμοκρασία στον χώρο δουλειά, δηλαδή στα Σχολεία μας στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Μάλλον θα έχετε στο μυαλό σας τα κολέγια και τα ιδιωτικά σχολεία και όχι τα δημόσια, που έχουν κτιστεί προ αμνημόνευτων χρόνων, χωρίς καμία θερμομόνωση και με θερμαντικά σώματα καλοριφέρ της εποχής του Λουδοβίκου.

Για κλιματιστικά δεν γίνεται λόγος, δεν υπάρχουν σε καμία αίθουσα διδασκαλίας, ούτε σε εργαστήριο.

Αν έλθουμε στα γραφεία σας να δούμε σε ποια θερμοκρασία εσείς εργάζεστε (🥳), θα διαπιστώσουμε ότι θα είναι τουλάχιστον 25 βαθμοί.

Περάσαμε πέρσι με τα πρωτόκολλά σας έναν χειμώνα με ανοιχτά παράθυρα, δουλεύοντας κάθε μέρα με 8-9 βαθμούς στην αίθουσα διδασκαλίας. Εμάς δεν μας υπολογίζετε, τους μαθητές – τα παιδιά μας, δεν τα υπολογίζετε;

Ακούω τα τελευταία 10 χρόνια για ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου μου και έχω φτάσει στα 61 περιμένοντας και ακούγοντας κάθε χρόνο υποσχέσεις.

Ασχοληθείτε επιτέλους λίγο με την Δημόσια εκπαίδευση και τα παιδιά του λαού».