Κρήτη: Κινδύνεψαν ζωές και καταστράφηκαν περιουσίες από την κακοκαιρία

Οι εικόνες από την Κρήτη που χτυπήθηκε άγρια από την κακοκαιρία σοκάρουν. Μια γυναίκα ζητάει βοήθεια γαντζωμένη στα σύρματα. Σε βοήθεια της σπεύδουν τρεις άνδρες, εκείνη είναι πανικόβλητη από τα ορμητικά νερά.

Σιγά σιγά θα την περάσουν σε ασφαλές σημείο. Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια από την καταρρακτώδη βροχή στην Κρήτη. Η μανία της φύσης χτύπησε αλύπητα το νησί.

Καταρράκτες σχηματίστηκαν κατά μήκος του οδικού δικτύου, με το βουνό να κατεβάζει τόνους νερό και δεκάδες αυτοκίνητα τα πήρε η ορμή και τα πέταξε στην θάλασσα.

Στην πόλη κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Το νερό έφτασε όπως φαίνεται από το σημάδι στον τοίχο και τα 2 μέτρα.

Προλάβαμε να σώσουμε την ζωή μας θα πουν αφού επιβίωσαν από την καταστροφή.

Παντού εικόνες καταστροφής με τις μπουλντόζες να έχουν πιάσει δουλειά. Μαζεύουν τεράστια βράχια που κατέβασε το νερό με ορμή από το βουνό.

Παραδίπλα οι νοικοκυρές με φτυάρια αγωνίζονται να βγάλουν την λάσπη από τα σπίτια τους.

Στα στενά η κίνηση είναι αδύνατη από τα αυτοκίνητα που το νερό τα πέταξε στις μάντρες των σπιτιών

Οι κάτοικοι που μετρούν τις πληγές τους ανήμποροι μπροστά στα στοιχεία της φύσης περιμένουν ίσως και τα χειρότερα αφού υπάρχει η πρόβλεψη πως η κακοκαιρία θα συνεχιστεί.

Οι κάτοικοι στα Μάλια αγωνιούν. Άνθρωποι κινδύνεψαν. Ο κ. Ηρακλής που απεγκλώβησαν οι άνδρες της Ε.ΜΑ.Κ. μιλά στο MEGA.

«Το σπίτι πλημμύρισε, ήμασταν μέσα με τη γυναίκα μου. Ήρθε η Ε.ΜΑ.Κ. και έβαλε μια σωλήνα και μας έσωσε. Σε 10 λεπτά έγιναν όλα. Τρία μέτρα είναι το νερό. Μεγάλη καταστροφή. Θεομηνία. Βγήκαμε ακέραιοι» λέει.

in.gr