Κρήτη: «Πυροβολούσε συνέχεια, κοιτούσα να σώσω το παιδί μου»

«Μίλησαν» και πάλι τα όπλα στην Κρήτη λόγω κτηματικών διαφορών

Σε χειρουργική επέμβαση, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, υποβλήθηκε ο 20χρονος που δέχτηκε καταιγισμό από σφαίρες στη διασταύρωση του Αντισκαρίου του Δήμου Φαιστού χθες το πρωί, από έναν 30χρονο. Ο νεαρός αρχικά μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. στις Μοίρες απο τον πατέρα του με Ι.Χ και κρίθηκε απαραίτητη η μετάφορά του άμεσα σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Ο 45χρονος πατέρας του θύματος και αυτόπτης μάρτυρας στο αιματηρό περιστατικό με πρωταγωνιστές δύο αδέλφια, μίλησε στο ekriti για την παρολίγον τραγωδία: «Πάνω από 3 χρόνια τους κάνουμε παρατήρηση γιατί κόβουν την περίφραξη στα κτήματα μου και βάζουν μέσα τα κοπάδια τους» είπε και συμπλήρωσε: «Χθές έκαναν πάλι το ίδιο μπροστά στα μάτια μας και ο γιος μου τους έκανε παρατήρηση. Τότε ο ένας από τους δύο, αυτός που έχω βαφτίσει , έβγαλε το όπλο και άρχισε να ρίχνει. Έριχνε συνέχεια, κοιτούσα να προλάβω να σώσω το παιδί μου. Αυτοί αμέσως μετά εξαφανίστηκαν​​».

Απο τις σφαίρες ο 20χρονος τραυματίστηκε στο δεξί χέρι. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο περισυνέλεξαν δέκα κάλυκες, προερχόμενοι από το πιστόλι των 9 χιλιοστών που χρησιμοποίησε ο 30χρονος φερόμενος ως δράστης.

Ο 45χρονος νονός του 30χρονου και πατέρας του 20χρονου θύματος, μετέφερε τον γιο του αιμόφυρτο, με το δικό του αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας στις Μοίρες και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Άμεσα οι γιατροί προχώρησαν στην επέμβαση καθώς μια σφαίρα τον είχε βρει στο δεξί χέρι. Ο πατέρας του θύματος αναφέρει: «Μαζί με τον 30χρονο “πιστολέρο” ήταν και ο 32χρονος αδελφός του που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές καθώς έχει εμπλακεί σε γνωστή υπόθεση ανθρωποκτονίας που είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινή γνώμη και έχει αποφυλακιστεί πρόσφατα». Τα δύο αδέλφια αναζητούνται από τις αρχές.

 

in.gr