Το κρυφό μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ στον αγαπημένο της, Πρίγκιπα Φίλιππο

Τον πρίγκιπα Φίλιππο αποχαιρέτισε σήμερα η Βρετανία και η βασιλική οικογένεια εμφανίστηκε ενωμένη στην τελετή της κηδείας του.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε φροντίσει μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια για την κηδεία του και η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία τον έχει αποκαλέσει «δύναμη» και «στήριγμά« της, φρόντισε να τηρήσει μέχρι και την τελευταία του επιθυμία.

Ο Βρετανικός Τύπος αλλά και το παλάτι του Μπάκιγχαμ, είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τους θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας για το τελετουργικό. Αλλά τώρα, λίγες μόλις ώρες μετά την τελετή, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το φέρετρο του Πρίγκιπα Φίλιππου σκεπασμένο με την προσωπική του σημαία
Το παλάτι γνωστοποίησε προχθές ότι το φέρετρο του Πρίγκιπα Φίλιππου, θα είναι σκεπασμένο με την προσωπική του σημαία, αποτελούμενη από την ελληνική σημαία, τις μαύρες και άσπρες ρίγες της οικογένειας Μαονυντμπάτεν, το κάστρο του Εδιμβούργου και τον θυρεό του οίκου της Δανίας. Ήταν επίσης στολισμένο με το ναυτικό του πηλίκιο και το σπαθί του αλλά και με ένα στεφάνι με λευκά λουλούδια.

Το στεφάνι στο φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου- Προσωπική επιλογή της βασίλισσας Ελισάβετ

Το τελευταίο ήταν μια προσωπική επιλογή της βασίλισσας Ελισάβετ και περιελάμβανε λευκά κρινάκια, μικρά λευκά τριαντάφυλλα, λευκή φρέζια, άνθη wax (της ποικιλίας Chamelaucium uncinatum), γλυκά μπιζέλια και γιασεμί.

Κάθε άνθος είχε ιδιαίτερη σημασία με την βασίλισσα Ελισάβετ να θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στον άντρα της και τον μακρόχρονο γάμο τους.

Τα λευκά κρινάκια συναντούνται συχνά σε γάμους και κηδείες, δεδομένου ότι αντιπροσωπεύουν την αναγέννηση, ενώ τα λευκά τριαντάφυλλα είναι σημάδι σεβασμού ή μνήμης. Είναι επίσης το λουλούδι του Ιουνίου, ο μήνας γέννησης του Φίλιππου.

Η ανθοδέσμη που κοσμεί το φέρετρο του Πρίγκιπα Φίλιππου ήταν προσωπική επιλογή της Βασίλισσας Ελισάβετ

Το γιασεμί, εν των μεταξύ, είναι σύμβολο της αγνότητας ενώ τα γλυκά μπιζέλια αντιπροσωπεύουν μια αναχώρηση ή ένα ευχαριστώ. Τα άνθη wax συμβολίζουν μια διαρκή αγάπη ή μια αγάπη που αντέχει σε χρόνο και δοκιμασίες.

Να σημειωθεί ότι και η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία δεν παραβρέθηκε στην κηδεία λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της, φρόντισε να αποτίσει φόρο τιμής στον Πρίγκιπα Φίλιππο με ένα στεφάνι με λουλούδια ειδικά επιλεγμένα καθώς και ένα χειρόγραφο σημείωμα.

iefimerida.gr