ΚΥ.Σ.Ε.Α.: Ανανεώνεται η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το ΚΥ.Σ.Ε.Α. για την κρίση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας και Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Όπως όλα δείχνουν ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα παραμείνει στη θέση του ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για ένα ακόμη χρόνο.

Ακόμα από το ΚΥΣΕΑ θα αντικατασταθούν ο Α/ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Α/ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φλώρος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα λόγω των υποκλοπών, καθώς τα δημοσιεύματα τον φέρουν να έχει πέσει θύμα παρακολούθησης και μάλιστα το θέμα αυτό, της παρακολούθησης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων είχε προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εντός και εκτός Βουλής, με αποκορύφωμα τη σχεδόν «επεισοδιακή» κοινοβουλευτική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή στη συζήτηση για το σχετικό με τις υποκλοπές νομοσχέδιο (διαδικασίες άρσης απορρήτου, αλλαγές στην Ε.Υ.Π. κ.λπ.).

Και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πήραν φωτιά οι ανακοινώσεις οι οποίες καλούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει σε τρία ερωτήματα ενώ παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «λειτουργεί ως παρακράτος βάζοντας την Ε.Υ.Π. να παρακολουθεί την ηγεσία του στρατεύματος».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Πόπη Τσαπανίδου, με δήλωσή της σχολίασε πως «με την απάντησή του, ο κ. Φλώρος τελικά δεν διέψευσε την παρακολούθησή του από την Ε.Υ.Π.».

Και προσέθεσε πως «το μόνο που μας είπε είναι ότι οι αποκαλύψεις δε θα αλλοιώσουν τη σχέση εμπιστοσύνης του με αυτούς που τον παρακολουθούσαν».

«Μένει να μάθουμε – ελπίζουμε σύντομα – αν είναι σχέσεις εμπιστοσύνης ή εκβιασμού», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Τσαπανίδου.

newsit.gr