ΚΥ.Σ.Ε.Α.: Εγρήγορση και επαυξημένη ετοιμότητα στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας

Εγρήγορση και επαυξημένη ετοιμότητα στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, συμφωνήθηκε κατά τη διεξαγωγή του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη

«Συνεδρίασε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.).

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ενημέρωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα τέσσερα σημεία στην Ευρώπη που εξυπηρετούν πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ, τις οποίες και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και για ξένους υπηκόους.

Συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης στην περιοχή με έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

 

Διαβάστε επίσης: Στα εγκαίνια της «ANUGA 2023» ο Λευτέρης Αυγενάκης