Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκλογές την άνοιξη που θα έχουμε εξαντλήσει την τετραετία»

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επικείμενες Εκλογές ενώ την ίδια στιγμή έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές ενώ την ίδια στιγμή μίλησε για το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα.

Προστατεύουμε τα σύνορά μας σημείωσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ταυτόχρονα στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων, ότι ελπίζω να έχουμε δει το κρεσέντο της ρητορικής έξαρσης και από εδώ και στο εξής να πέσουν οι τόνοι.

«Πιστεύω ότι και εδώ και στην Τουρκία λίγο πολύ θα έχουμε εκλογές κοντά, μπορεί να είναι και καλό γιατί θα προκύψουν καινούριες Κυβερνήσεις ταυτόχρονα» είπε για να προσθέσει.

«Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πως θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για τις Εκλογές;
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των εκλογών, τονίζοντας ότι «θα γίνουν την άνοιξη και ουσιαστικά θα γίνουν σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο που πρακτικά θα έχουμε εξαντλήσει την τετραετία».

Ανέφερε ακόμη ότι «ουδέποτε επεδίωξα τοξικό κλίμα και έντονη φραστική αντιπαράθεση και πάντα μου αρέσει να μιλάω για το έργο το οποίο έχουμε επιτελέσει, αλλά και για τα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν από δω και στο εξής.

Οι πολίτες πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρονται για πόλωση, ένταση και για μία επιστροφή σε μια ρητορική που παραπέμπει περισσότερο σε εποχές μνημονίων και όχι σε εποχές που η χώρα μας με αυτοπεποίθηση και με σιγουριά ατενίζει το μέλλον» σημείωσε.

Υποψήφιος στον Έβρο
Ακόμα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές θα είναι υποψήφιος στον Έβρο.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια απόφαση που λήφθηκε για λόγους συμβολικούς, μιας και η περιοχή έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή των εθνικών προκλήσεων.

«Η ιστορία θα κρίνει τον Κωνσταντίνο»
Στη συνέντευξη Τύπου του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον θάνατο του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. «Η ιστορία θα κρίνει τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής δίκαια αλλά και αυστηρά, για τον άνθρωπο Κωνσταντίνο μας συνοδεύει ήδη η θλίψη και ο σεβασμός» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει τις «εντάσεις» που δημιουργήθηκαν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ο Τέως Βασιλιάς ως ιδιώτης, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι ο ίδιος δεν διακρίνει εντάσεις, αλλά ιστορική αναμόχλευση του ρόλου του Κωνσταντίνου, κάτι που είχε χρήσιμο για τις νέες γενιές.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι είναι απολύτως σωστή η απόφαση να κηδευτεί ο Κωνσταντίνος ως ιδιώτης, αφού το βασίλειο της Ελλάδας δεν υφίσταται πια και ο τέως βασιλιάς είχε απωλέσει την ελληνική ιθαγένεια.

Επισήμανε πάντως ότι η κηδεία θα τελεστεί τη Δευτέρα με την αξιοπρέπεια και το τελετουργικό που επιβάλλεται για την ιστορική διαδρομή του Κωνσταντίνου.

in.gr