Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Βουλή αυτή είναι ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής» (Video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε το διορισμό του Πρωθυπουργού (ως Επικεφαλής του κόμματος που έχει το απόλυτο των εδρών) και την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, μετά και το ποσοστό αυτοδυναμίας που εξασφάλισε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Νωρίτερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έλαβε τα αποτελέσματα από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Στη σύντομη συνομιλία με την Κατερίνα Σακκελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως αυτή η Βουλή είναι ο «επιθανάτιος ρόγχος» της απλής αναλογικής, καθώς εάν είχε ισχύσει η ενισχυμένη αναλογική στους προηγούμενες εκλογές, τότε θα είχαμε από τον Μάιο αυτοδύναμη κυβέρνηση με 5κομματική Βουλή. Ωστόσο σημείωσε πως «Η Δημοκρατία μας είναι ώριμη για να χειριστεί πρόσκαιρες αναταράξεις».

«Είναι ξεχωριστή τιμή να παραλαμβάνω αυτή την εντολή να σχηματίσω κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας. Είχα θέση εξ’ αρχής το στόχο για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Νιώθω βαριά την ευθύνη στους ώμους μου. Θα κάνουμε μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Έχουμε ισχυρή εντολή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», τόνισε επίσης, λέγοντας πως σήμερα το απόγευμα θα ανακοινώσει το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου από αύριο να ξεκινήσει η σκληρή δουλειά.

Η κ. Σακελλαροπούλου, τόνισε από την πλευρά της, πως «η δημοκρατία μας απεδείχθη ανθεκτική» και ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη «καλή δουλειά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται τώρα να ορκιστεί Πρωθυπουργός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 13:00.

Το απόγευμα θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου θα ορκιστεί η νέα Βουλή.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο με ένα κλικ ΕΔΩ

 

Διαβάστε επίσης: Μίλτος Ζαμπάρας: «Στόχος μου μια Αιτωλοακαρνανία που θα κρατάει τα παιδιά της στον τόπο τους»