«Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Ελλάδας»: Αίτημα για συζήτηση για το οδικό δίκτυο Αμφιλοχίας-Βόνιτσας

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζει το οδικό δίκτυο Αμφιλοχίας – Βόνιτσας, με αποτέλεσμα να μετράμε ως σήμερα δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος.

Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο είναι κατασκευασμένο εδώ και εξήντα χρόνια και  δεν πληροί καμία προδιαγραφή για τις σύγχρονες ανάγκες των διερχόμενων από αυτό οδηγών και επιβατών. Και δικαιολογημένα το παραπάνω δίκτυο ονομάζεται από τους κατοίκους της περιοχής σαν νέο «πέταλο του Μαλιακού». 

Σε κανένα σημείο του δεν έχει διαχωριστικό διάζωμα, ενώ δεν υπάρχει πουθενά φωτισμός, ακόμα και στα πιο επικίνδυνα σημεία. Τέλος, δεν υπάρχει διαγράμμιση που να διακρίνεται σε κανένα του σημείο.

Ακόμα κι αν κατασκευαστεί ο οδικός άξονας Αμβρακίας-Ακτίου, πρέπει να συντηρηθεί το υπάρχον δίκτυο, γιατί θα το χρησιμοποιούν ολόκληρες περιοχές, ολόκληρα χωριά, δεδομένου ότι είναι έξω από τον οδικό άξονα Αμβρακίας-Ακτίου, για παράδειγμα το Σπάρτο Αμφιλοχίας, όπως και τα Παλιάμπελα έξω από τη Βόνιτσα.

Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συντηρηθεί αυτό το οδικό δίκτυο, και να δικαιωθεί το αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Γι’αυτούς τους λόγους ζητάμε να συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την συντήρηση, επισκευή και ανακατασκευή εκεί που χρειάζεται του δρόμου, που άλλωστε ανήκει στην ευθύνη της Περιφέρειας.