Λαμία: Άγριο ξύλο για το «πείραγμα» σε νεαρή κοπέλα

Αυλαία στη Λαμία σε μια υπόθεση που προκάλεσε αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Δύο παρέες ήρθαν στα χέρια, με συνολικά 4 άτομα να καταλήγουν στο εδώλιο…

Ποινές φυλάκισης με 3ετη αναστολή επέβαλλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στη Λαμία σε τρεις από τους τέσσερις νεαρούς που συμμετείχαν σε άγρια συμπλοκή, που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2017 σε κοινότητα της πόλης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας για τις πράξεις της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι στους τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους (δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός), καθώς ο ένας είχε τεθεί προσωρινά κρατούμενος. Προχωρώντας η διαδικασία και αφού κλήθηκαν αρκετοί μάρτυρες, το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας εξέδωσε παραπεμπτικό Βούλευμα με το οποίο οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν την Τρίτη 1η Νοεμβρίου χωρίς να παρίσταται πολιτική αγωγή.

Όπως περιγράφηκε και στην ακροαματική διαδικασία, η συμπλοκή της παρέας των κατηγορουμένων με άλλη παρέα, έγινε στην πλατεία του χωριού για το πείραγμα μιας κοπέλας. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δήλωσαν στο lamiareport.gr: «Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είχε διωχθεί σε κακουργηματική μορφή τα στοιχεία της διαδικασίας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, βοήθησαν ώστε στους κατηγορούμενους να επιβληθούν ελαφρές ποινές και το δικαστήριο να τους αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της νεαρής ηλικίας. Πιστεύουμε ότι η υπόθεση τελικά εκρίθη στην πραγματική της διάσταση».

Σημειώνουμε ότι οι ποινές ήταν 18, 14 και 8 μήνες αντίστοιχα για τους τρεις νεαρούς που κρίθηκαν ένοχοι, ενώ ο 4ος κατηγορούμενος αθωώθηκε. Για τις παραπάνω ποινές, που όπως σημειώσαμε έχουν 3ετη αναστολή, ασκήθηκε έφεση.

 

newsit.gr