Λαμπάδιασε φορτηγό στο τούνελ της περιμετρικής – Η πυροσβεστική απέτρεψε τον μεγάλο κίνδυνο (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε νωρίτερα σήμερα στο τούνελ της Περιμετρικής Πατρών, στο ύψος των Συχαινών. Φορτηγό που μετέφερε άμμο έπιασε φωτιά εν κινήσει. Οι φλόγες ξεκίνησαν από τον τράκτορα ο οποίος υπέστη μεγάλες ζημιές γι΄αυτό και το ανακριτικό ένα από τα πρώτα ενδεχόμενα που εξετάζει είναι αυτό της μηχανικής βλάβης.

Το βαρύ όχημα ήταν μέσα στο πρώτο τούνελ της Περιμετρικής Πατρών στο ρεύμα προς Αθήνα και το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με επικεφαλής τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας Νίκο Ρουμελιώτη.

Βοηθητική στην όλη κατάσταση ήταν και η ψυχραιμία με την οποία αντέδρασε ο οδηγός, ο οποίος κατάφερε να συγκρατήσει τη φωτιά με τη χρήση πυροσβεστήρα.

Η κυκλοφορία διεκόπη και μέσα στο τούνελ την ώρα της κατάσβεσης ήταν μόνο δύο ακόμα νταλίκες που είχαν σταματήσει για να προσφέρουν βοήθεια.

Τα περιστατικά πυρκαγιάς σε σήραγγες είναι ιδιαίτερα δύσκολα και επικίνδυνα λόγω των έντονων καπνών και του υψηλού θερμικού πεδίου, ωστόσο η άμεση κινητοποίηση και η συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς απέτρεψε τα χειρότερα.

fortigo-fotia3

fortigo-fotia4

fortigo-fotia1

fortigo-fotia2

fortigo-fotia5

fortigo-fotia4

fortigo-fotia1

fortigo-fotia2

fortigo-fotia3

thebest.gr