Λέσβος: Οργή για την καθηγήτρια «καρατέκα» σε σχολείο – Κακός χαμός κατά τη διάρκεια μαθήματος

Σοβαρές καταγγελίες για καθηγήτρια σχολείου στη Λέσβο. Τα παιδιά περιγράφουν σκηνές απείρου κάλλους, με την εκπαιδευτικό να απειλεί και προειδοποιεί τους γονείς τους…

Οι καταγγελίες για την καθηγήτρια διαδέχονται το τελευταίο διάστημα η μία την άλλη. Τα παιδιά από διάφορες τάξεις που διδάσκει σε σχολείο της Λέσβου, περιγράφουν μια εκπαιδευτικό που έχει ξεφύγει και δείχνει να βρίσκεται στο δικό της κόσμο. Στις εμμονές που έχουν φωλιάσει στο μυαλό της. Εμφανίζεται πεπεισμένη πως πίσω από τις αναφορές που έχουν γίνει σε βάρος της, κρύβονται γονείς μαθητών της, τους οποίους προειδοποιεί ότι έχει καφέ ζώνη στο καράτε.

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τα σχολικά πράγματα της Λέσβου, βιώνουν μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίων του νησιού. Εκπαιδευτικός μαθήματος Αγγλικών φαίνεται πως χρήζει άμεσης βοήθειας, ενώ την ίδια ώρα απαιτείται  παρέμβαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, των διευθύνσεων των σχολείων όπου διδάσκει, αν όχι και Εισαγγελέα για να απομακρυνθεί από τα παιδιά το συντομότερο λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Εκπαιδευτικός με χρόνια προϋπηρεσίας στο δημόσιο σχολείο εκτοξεύει απειλές την ώρα του μαθήματος σε παιδιά 12 και 13 ετών, για τους γονείς τους, που θεωρεί ότι είναι ύποπτοι για τις τελευταίες καταγγελίες σε βάρος της. Το δε μάθημα, όπως υποστηρίζουν τα παιδιά, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, εξελίσσεται σε έναν μακρύ μονόλογο απειλών και εκβιασμών με αποδέκτες τα παιδιά.

«Κάποιοι γονείς, δεν ξέρω ποιοι ξενέρωτοι γονείς ήταν, πήγαν και είπαν στη Διεύθυνση ότι εγώ σας μιλάω για την πραγματική μου ζωή. Ε τώρα δεν έχω θέμα, όποιος γονιός έχει θέμα, δεν με ενοχλεί, ας έρθει πρόσωπο με πρόσωπο να με αντιμετωπίσει. Εχω καφέ ζώνη στο καράτε, δέρνω γονείς. Τον εισαγγελέα επισκέπτομαι πολύ συχνά» φέρεται να είπε η καθηγήτρια κατά τη διάρκεια μαθήματος.

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή της, η εφημερίδα »Στο Νησί» κάποιες απειλές, προκαλούν ειρωνικά σχόλια από πλευράς μαθητών και στην τάξη όπως φαίνεται, μόνο αγγλικά δεν γίνονται. «Όποιος γονιός μου κάνει μαγκιές, έχω φίλους. Αν έχει επιχείρηση, θα ανοίξω αντίπαλη επιχείρηση και θα τη σβήσω. Περάστε το μήνυμα στους γονείς» φέρεται να είπε σε ένα άλλο «μάθημα» Αγγλικών σε παιδιά μέσα σε σχολική αίθουσα.

Σε άλλα σημεία του «μαθήματος» αναφέρεται σε στενές σχέσεις που έχει με στελέχη της διοίκησης της εκπαίδευσης τα οποία τα κάνει «ό,τι θέλει» όπως λέει ή με συνδικαλιστές.

 

newsit.gr