Λέσβος: Πετροπόλεμος μεταξύ μεταναστών και ΕΛ.ΑΣ. στο Καρά Τεπέ

Πορεία διαμαρτυρίας από τους μετανάστες το πρωί του Σαββάτου που δεν θέλουν να πάνε στον προσωρινό καταυλισμό στην περιοχή του Καρά Τεπέ – Για τρίτο βράδυ, οι πρόσφυγες κοιμήθηκαν στους δρόμους – Άμεση λύση προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στο Κ.Υ.Τ. της Μόριας. Αρκετά άτομα, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, ζητούν να αποχωρήσουν από τη Λέσβο.

Μετά τις 11, τα πνεύματα άναψαν μεταξύ ομάδας μεταναστών και δυνάμεων της Αστυνομίας, με τους πρώτους να ξεκινούν πετροπόλεμο και τους αστυνομικούς να «απαντούν» με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, μετανάστες και πρόσφυγες έχουν καταλάβει όλους τους χώρους στο Καρά Τεπέ, ακόμη και ταράτσες και τον προαύλιο χώρο μεγάλο σούπερ μάρκετ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας στην Ε.Ο. Παναγιούδας – Μυτιλήνης, ξέσπασε φωτιά στο βουνό, στον Καρά Τεπέ κοντά σε επιχειρήσεις και βενζινάδικο της περιοχής.

Στο σημείο έφτασαν με δυσκολία λόγω της πορείας διαμαρτυρίας, 2 πυροσβεστικά οχήματα, που κατάφεραν, με τη συνδρομή πετζετέλ, να περιορίσουν τη φωτιά, χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

protothema.gr