Τι λέτε, ρε παιδιά!!! 121 γιατροί στο Νοσοκομείο Αγρινίου + 618 το άλλο προσωπικό

Το παρακάτω εγκεφαλογράφημα είναι προϊόν υποκλοπής ευαίσθητων εγκεφαλικών δεδομένων του φαρμακοποιού του Νοσοκομείου Αγρινίου, κ. Στέλιου Μερμίγκη, ο οποίος τα δημοσιοποίησε στο προσωπικό του προφίλ στο fb.

Από κει λοιπόν, μαθαίνουμε ότι οι γιατροί που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι 121 και όλο το υπόλοιπο προσωπικό της υγειονομικής μονάδας της πόλης (διοικητικό, νοσηλευτικό, και βοηθητικό) 618 άτομα. Από όλον αυτό τον κόσμο, που οργανώνει εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, καλεί φορείς και τους ενημερώνει για τις ελλείψεις σε γιατρούς και υλικο-τεχνικές υποδομές, οι μοναδικοί που μπήκαν στον τόπο να απεργήσουν στις δύο τελευταίες απεργίες των σωματείων τους, μέσα στην περίοδο μάλιστα του κορωνοϊού, ήταν μόνο δύο, στις 16 Ιουνίου 2020 (στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ) και δύο γιατροί στην πρόσφατη απεργία τις 24ης Σεπτεμβρίου που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Ιατρών): πσοσοτό συμμετοχής δηλαδή 0,32% στην πρώτη και 1,65% στη δεύτερη.

Με γειά τα νταραβέρια.

© Eγκεφαλογράφος writes

Ολόκληρο το κείμενο του κ. Μερμίγκη έχει ως ακολούθως

Τα οξύμωρα σχήματα του νοσοκομείου Αγρινίου

Στις 15 Σεπτέμβρη μετά από πρόσκληση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών της πόλης, Ε.Ι.Ν.Α.Α, συγκαλείται σύσκεψη των φορέων της όπου και ανακοινώνουν την αδυναμία του νοσοκομείου, λόγω σημαντικών ελλείψεων, να ανταποκριθεί στο νέο του ρόλο, αυτόν της περίθαλψης ασθενών που νοσούν από τον κορωνοιο. Εκεί για πρώτη φορά γίνεται δημοσιογραφική ερώτηση για την τύχη της δωρεάς από την μεριά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις 23 Μάρτη προς το νοσοκομείο μας για την απόκτηση μοριακού αναλυτή ανίχνευσης του ιού και για ποιο λόγο αυτή δεν τελεσφόρησε.

Στην συνέχεια και μετά από την απάντηση που δόθηκε στη σύσκεψη δηλαδή την υιοθέτηση από την μεριά της διοίκησης σχετικής εισήγησης της Διευθύντριας του Μικροβιολογικού εργαστηρίου και Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας περί ακαταλληλότητας του συγκεκριμένου αναλυτή έχουμε ανταλλαγή δημοσίων επιστολών μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης και της εν λόγω Διευθύντριας που αλληλοδιαψεύδονται.

Ακολουθεί ρεπορτάζ από αθηναϊκή εφημερίδα, αυτή της εφημερίδας των συντακτών για το παράδοξο του νοσοκομείου μας να μην αξιοποιεί δηλαδή ούτε τη δωρεά ούτε τα χρήματα που διαθέτει η περιφέρεια για την απόκτηση μοριακού αναλυτή, αλλά αντίθετα να προχωρεί σε διαδικασίες διαγωνισμού για αγορά ενός τέτοιου, ζητώντας αύξηση για αυτό το λόγο από την 6 ΥΠΕ του προϋπολογισμού του κατά δεκάδες χιλ ευρώ. Όλο αυτό το διάστημα παρατηρούμε σιγή ασυρμάτου από όλους όσους θα έπρεπε να πάρουν θέση για όλα αυτά και δεν είναι και λίγοι, με κορυφαία βέβαια τη σιωπή της διοίκησης τόσο του νοσοκομείου όσο και αυτή της 6 Υ.Π.Ε.

Παράλληλα, στις 24 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Ιατρών απεργία αλλά και κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα αυτής της συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο υγείας με αιτήματα που αφορούν την αναγκαία θωράκιση του ΕΣΥ τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό πριν αυτό οδηγηθεί σε κατάρρευση από μια πιθανή συσσώρευση ασθενών στα νοσοκομεία μας.

Από τους 121 υπηρετούντες ιατρούς του νοσοκομείου Αγρινίου συμμετοχή στη απεργία δηλώνουν μόλις 2 ποσοστό δηλ 1,65%. Όλα αυτά λοιπόν λαμβάνουν χώρα σε αυτή την συγκυρία που με τηλεγραφικό τρόπο περιέγραψα πιο πάνω.

Μου είναι ακατανόητο να ανήκει κάποιος σαν μέλος ή πολύ περισσότερο σαν εκλεγμένος συνδικαλιστής σε συλλογικότητες, να αποδίδει εισφορές για αυτές όπως σωματεία, ομοσπονδίες κ.α. και να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις συλλογικές αποφάσεις επειδή έχουν κάποιο κόστος. Η λογική «αμύνεσθε περί πάρτης», ή «εγώ ελπίζω να την βολέψω», ή «τα σκουπίδια μας … στην πόρτα του γείτονα», έχει κοντά ποδάρια και μας έφθασε εδώ που μας έφθασε. Αν δεν δώσουμε με συλλογικό και αλληλέγγυο τρόπο, λύσεις στα προβλήματα που μας παρουσιάζονται καθημερινά αφήνοντας τα για κάποιους άλλους (άραγε ποιους;) μάλλον τότε όλα θα λυθούν με την γνωστή μέθοδο, δια της σήψεως. Τότε όμως θα είναι αργά.

ΥΓ η συμμετοχή στην τελευταία απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 16 Ιουνίου ήταν πάλι 2 εργαζόμενοι σε 618 υπηρετούντες εργαζομένους πλην ιατρών δηλ. ποσοστό 0,32%