Στα λευκά «έντυσε» την ορεινή Ναυπακτία ο «Λέανδρος» (Videos – Photos)

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Ορεινή Ναυπακτία με τα χιόνια να κατηφορίζουν στα 500 μέτρα υψόμετρο.

Ο «Λέανδρος» που σαρώνει τη χώρα, αφήνει το στίγμα του και στη Ναυπακτία. Τα χωριά των δημοτικών ενοτήτων έχουν ντυθεί στα λευκά και χαρακτηριστικό δείγμα το λευκό τοπίο στην Άνω Χώρα σε υψόμετρο 1000 μέτρα.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται σε όσους σκοπεύουν να κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο,έχοντας στα οχήματά τους απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες και αναπτύσσοντας χαμηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και αρμόδιο της πολιτικής προστασίας του δήμου Ναυπακτίας κ. Θωμά Κοτρωνιά, μηχανήματα έργου έχουν αναπτυχθεί σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο έτοιμα να επέμβουν όπου απαιτηθεί, οι ποσότητες αλατιού είναι επαρκείς για τις ανάγκες, ενώ επεσήμανε την προσοχή σε όσους αναγκαστικά επιλέξουν να κινηθούν με τα αυτοκίνητά τους στο ορεινό οδικό δίκτυο του δήμου το επόμενο 48ωρο, καθώς οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες από τη χιονόπτωση και φυσικά από τις χαμηλές θερμκρασίες και την κατάσταση που θα επικρατεί στο οδόστρωμα με τον παγετό να καιροφυλακτεί σε αρκετά σημεία.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Τσουκαλάς

nafpaktianews.gr