Λευκάδα: Εκδικάζεται υπόθεση απόπειρας βιασμού και απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκου στην Αιτωλ/νία

Τρία είναι τα αδικήματα για τα οποία έχει καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Λευκάδας ο πρώην προπονητής από την Αιτωλοακαρνανία με εγκαλούσα πρώην αθλήτριά του η οποία ήταν και στην εθνική ομάδα στίβου.

Ο συγκεκριμένος προπονητής, ο οποίος προπονούσε την αθλήτρια όταν αυτή ήταν ανήλικη, κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια – και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση.

Η διαδικασία της δίκης ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, συνεχίστηκε δε και δεύτερη ημέρα, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί, αν σκεφτεί κανείς ότι εξετάσθηκαν περίπου 30 μάρτυρες, ενώ έλαβε χώρα και διακοπή ρεύματος εξ αιτίας πτώσης κολώνας της Δ.Ε.Η. σε κεντρικό σημείο του νησιού.

Πρόκειται για μία ακόμη δίκη, η οποία ξεκίνησε κατόπιν μήνυσης της αθλήτριας αναφορικά με τις ανωτέρω πράξεις, οι οποίες έχουν διαπραχθεί πριν αρκετά χρόνια. Η αλήθεια είναι πως όταν η Μαρία Μπεκατώρου κατάφερε να μιλήσει για την παρενόχληση που είχε δεχθεί, έδωσε το έναυσμα, ώστε να βγουν προς τα έξω πολλές συναφείς περιπτώσεις.

Αυτές τις δύο ημέρες εξετάσθηκαν μάρτυρες, συναθλητές της εγκαλούσας η οποία κατήγγειλε ότι τα παραπάνω αδικήματα διεπράχθησαν από τότε που αυτή ήταν μόλις 12 ετών έως και το έτος 2007, όταν αυτή ήταν σε ηλικία 17 ετών και ο κατηγορούμενος την προετοίμαζε τότε για τα αθλήματα που θα έδινε εξετάσεις για να περάσει στη Γυμναστική ακαδημία. Να σημειωθεί ότι το άθλημα στο οποίο έκανε πρωταθλητισμό ήταν άλλο. Από την άλλη πλευρά οι μάρτυρες του κατηγορούμενου ισχυρίστηκαν ότι το 2007 δεν είχε καμία σχέση μαζί της, διότι αυτός είχε ήδη τότε σταματήσει οποιαδήποτε συνεργασία του μαζί της ως προπονητής της και φυσικά ότι ούτε τα προηγούμενα χρόνια ως προπονητής παρενόχλησε την αθλήτριά του.

Πολλές ήταν οι φορές που δημιουργήθηκε ένταση στο ακροατήριο μεταξύ των συνηγόρων. «Μου θυμίζει κάποιες άλλες κυρίες που μετά την Μπεκατώρου θεώρησαν ότι θα φτιάξουν την Ελλάδα», είπε μεταξύ των πολλών του παρεμβάσεων ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ο οποίος να σημειωθεί θα αγορεύσει την ερχόμενη Δευτέρα μια και χθες, δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο διεκόπη για αρκετή ώρα εξ αιτίας και της διακοπής ρεύματος. Στη δε παρέμβαση αυτή, ο Δικηγόρος της αθλήτριας, Ντούγκας Αναστάσιος, απάντησε πως «Η κυρία Μπεκατώρου έδωσε δύναμη στην εντολέα μου να σπάσει τη σιωπή και να μιλήσει για το Γολγοθά που βίωνε από την τρυφερή ηλικία των 12 ετών». Ακόμη, τόνισε ότι είναι προφανές πως η πλευρά του κατηγορουμένου βρίσκεται σε πανικό, καθώς μάρτυρες έχουν δεχθεί κλήσεις εκφοβισμού.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε όλα τα ερωτικού περιεχομένου μηνύματα που αντάλλασσε με την μηνύτρια αρκετά χρόνια μετά την ενηλικίωση της, ενώ δεν παραδέχτηκε καμία από τις κατηγορίες που αφορούσαν το 2007 λέγοντας ότι η αθλήτρια ήταν ερωτευμένη μαζί του ενώ ο ίδιος προσπαθούσε να την κρατήσει σε απόσταση. «Θεωρώ ότι η μηνύτριά μου παρασύρθηκε από κάποιους. Είμαι αθώος» , είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής. Τόσο η ίδια η αθλήτρια, όσο και ο Δικηγόρος της, Αναστάσιος Ντούγκας, ένας νομικός που είναι γνωστός για την ενασχόλησή του με την προάσπιση των δικαιωμάτων των κακοποιημένων παιδιών, ισχυρίστηκαν καταθέτοντας σχετικές αποδείξεις ότι όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται ο προπονητής έχουν συμβεί.

Στην αγόρευσή του ο κ. Ντούγκας, η οποία θα συνεχιστεί και την επόμενη Δευτέρα 27/06/2022 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας, επέμεινε στο να διαβάσουν με προσοχή τόσο οι ένορκοι όσο και το Δικαστήριο τα ερωτικά μηνύματα που έχει αποστείλει ο κατηγορούμενος στο θύμα αρκετά χρόνια μετά και επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες, αλλά και πως όλα αυτά άρχισαν να συμβαίνουν από τότε που το θύμα ήταν μόλις στην ευαίσθητη ηλικία των 12 ετών, αλλά και το ημερολόγιο της πελάτισσάς του στο οποίο γράφουν συναθλητές και συμμαθητές της και που σύμφωνα με την μηνύτρια, αποδεικνύεται ότι το 2007, δηλαδή κατά το επίμαχο διάστημα, γυμναζόταν πράγματι σε στάδιο της Αιτωλοακαρνανίας έχοντας ως προπονητή της τον κατηγορούμενο.

Τέλος, ο Δικηγόρος, κ. Αναστάσιος Ντούγκας, αναφορικά με τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου κατά την εξέτασή του στο ακροατήριο, ότι το ανήλικο θύμα ήταν αυτό που ήταν ερωτευμένο μαζί του, δήλωσε ότι μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει ο ισχυρισμός αυτός, ενώ τόσο αυτός όσο και η πελάτισσά του πιστεύουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Το ρεπορτάζ θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με την αγόρευση του κ. Δημητρακόπουλου .

Β.Β. – lefkadapress.gr