Ο Λευτέρης Αυγενάκης νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης και Υφυπουργοί οι κ.κ. Διονύσης Σταμενίτης και Σταύρος Κελέτσης.

Το βιογραφικό του κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης γεννήθηκε στη Μεσσαρά Ηρακλείου. Σπούδασε Τοπογράφος Mηχανικός στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών, παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην «Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη Βουλευτής Ηρακλείου με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2007 και του 2009.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ., αναπληρωτής υπεύθυνος της ΔΑΠ- Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι. και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας (Ε.Σ.Ε.Ε.) για δύο περιόδους. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Μηχανικό. Τον Ιούλιο του 2007, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (7ο Τακτικό Συνέδριο).

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αθηνών, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Νεολαίας, Μέλος της Δ.Ε. της Επιτροπής Κρητών Νέας Δημοκρατίας Αθηνών και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητικών Νεολαιών. Έχει αναπτύξει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της εκλογικής του περιφέρειας, ενώ το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο «Πολιτικά Θέματα». Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ημερίδων, συνεδρίων, workshops, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με αρμοδιότητα σε θέματα αθλητισμού.

Το βιογραφικό του κ. Διονύση Σταμενίτη

Ο κ. Διονύσης Σταμενίτης σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. και συνέχισε τις σπουδές του στο διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ίδια Σχολή «Ανακαίνιση, επισκευή, συντήρηση κατασκευών». Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος «Περιβαλλοντική Πολιτική και Ανάπτυξη» της Σχολής Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέχτηκε Βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 12 Ιουνίου του 2012 και της 7ης Ιουλίου 2019.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Το 2010 και το 2015 εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Από το 2011 έως το 2012 διετέλεσε αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα πολιτικής Ευθύνης των Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2009 διετέλεσε Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.».

Το 1995 εκλέχτηκε Πρόεδρος της ΝΕ.ΑΝ. με καθολική ψηφοφορία των μελών της.

Το 1992 εκλέχτηκε Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και διετέλεσε περιφερειάρχης Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Μακεδονίας Θράκης και μέλος του Σ.Γ. Ο.Ν.ΝΕ.Δ Θεσσαλονίκης.

Το 1990 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ο.Ν.ΝΕ.Δ του Νομού Πέλλας και Γραμματέας του Τ.Γ. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Γιαννιτσών.

Το 1990 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.

Το βιογραφικό του κ. Σταύρου Κελέτση

Ο κ. Σταύρος Κελέτσης σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες Θήτευσε Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004 – 2009. Εκλέχτηκε εκ νέου βουλευτής μετά τις εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Εργάστηκε ως Ειδικός Συνεργάτης για δύο χρόνια (1990 – 1992) στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνος Ιδεολογικού και Πολιτικού Σχεδιασμού με Πρόεδρο τότε τον Κωστή Χατζηδάκη, και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Υπηρέτησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Έβρου την περίοδο 1994-1998. Το 2007 η Νομαρχιακή Παράταξη «Συνεργασία για τον Τόπο μας», της οποίας ήταν επικεφαλής ως υποψήφιος Νομάρχης, ήρθε πρώτη στον Έβρο με ποσοστό άνω του 50%, πλην όμως δεν εξελέγη λόγω του εκλογικού συστήματος και του αποτελέσματος στο νομό Ροδόπης.

e-ea.gr

 

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Οικονομικών: Αναπληρωτής Υπουργός ο Αγρινιώτης Νίκος Παπαθανάσης