Light σκεπαστή με αραβική πίτα

Συστατικ

200 γρ. μανιτάρια champignon
200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αραβικές πίτες, ολικής
200 γρ. τυρί κρέμα light
100 γρ. τυρί light
100 γρ. ντοματίνια
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
Για το σερβίρισμα
ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα μανιτάρια και το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες φορώντας γάντια, ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει το κοτόπουλο ωραίο χρώμα από όλες τις μεριές και εξατμιστεί όλη η υγρασία των μανιταριών.
Για τη σκεπαστή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Τοποθετούμε στο ταψί 2 αραβικές πίτες και απλώνουμε το τυρί κρέμα.
Προσθέτουμε στη μια πίτα 50 γρ. τυρί τριμμένο και τη γέμιση από το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στην πίτα.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το υπόλοιπο τυρί.
Σκεπάζουμε με τη δεύτερη αραβική πίτα και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο την πάνω πίτα και με 1 κ.σ. ελαιόλαδο την κάτω πίτα που ακουμπάει στο ταψί.
Τοποθετούμε πάνω από τη σκεπαστή ένα δεύτερο ταψί και το πιέζουμε.
Βάζουμε μέσα στο ταψί ένα γουδί ή ένα βαρύ αντικείμενο, για βάρος.
Μεταφέρουμε τα ταψιά μαζί με το βάρος στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και βγάζουμε το δεύτερο ταψί και το βάρος.
Κόβουμε τη σκεπαστή σε τέσσερα κομμάτια και σερβίρουμε με πράσινη ανάμεικτη σαλάτα.
akispetretzikis.com