Λίνα Μενδώνη: Θύμα παραπληροφόρησης έπεσε ο Αλ. Τσίπρας

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις δηλώσεις του για το θέμα των Μυκηνών.

«Λυπάμαι ειλικρινά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης. Δεν διανοούμαι ότι συνειδητά θέλει να δυσφημίσει τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και συνεπώς τη χώρα. Από αύριο το πρωί, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο των Μυκηνών λειτουργούν στο καθιερωμένο τους ωράριο. Είμαι στη διάθεση του π. Πρωθυπουργού, να τον ξεναγήσω προσωπικά, όποτε εκείνος επιθυμεί. Ώστε, ιδίοις όμμασι να διαπιστώσει ότι οι Μυκήνες είναι οι πολύχρυσες του Ομήρου…».

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο facebook, σημειώνει ότι «οι εικόνες από την πρωτοφανή καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλούν θλίψη σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα». Επιπλέον υπογραμμίζει ότι «Η στάση της κυβέρνησης όμως, προκαλεί οργή», κατηγορώντας την ότι σε ένα ακόμα ζήτημα, αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη και καταφεύγει ξανά στην παραποίηση της πραγματικότητας.
«Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τη δοξάζουν γιατί δεν έγινε στάχτη όλος ο χώρος, ενώ η Υπουργός δηλώνει ότι «οι επισκέπτες απλά θα δουν λίγα καμένα χόρτα». Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.