Μ. Λιόκαυτου στον Antenna Star: «Το σημαντικό Έργο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας» (Ηχητικό)

Με αφορμή τη Δράση που διοργανώνει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου με θέμα: «Φως στην αόρατη βία» για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το στέλεχος του Ξενώνα, Παιδοψυχολόγος κ. Μαριαλένα Λιόκαυτου, μίλησε στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

Η κ. Λιόκαυτου ανέφερε ότι στη χώρα μας υπάρχει ένα ολοκληρωμένο Δίκτυο Δομών και Υπηρεσιών στη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, στο οποίο εντάσσεται ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αγρινίου.

Ο Ξενώνας λειτουργεί στην πόλη μας από το 2014 και δύναται να φιλοξενήσει έως είκοσι άτομα, γυναίκες θύματα έμφυλης βίας μαζί με τα παιδιά τους, ενώ στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό το οποίο παρέχει τη δέουσα ψυχοκοινωνική στήριξη.

Η κ. Λιόκαυτου επίσης εξήγησε το τι θα πρέπει να κάνει μια γυναίκα στην περίπτωση που έρθει αντιμέτωπη με συμπεριφορές βίας στο οικογενειακό ή κοινωνικό της περιβάλλον.

Αναφερόμενη στη δράση, με τίτλο «Φως στην αόρατη βία», η κ. Λιόκαυτου είπε ότι θα εκτεθούν έγχρωμοι φωτογραφικοί πίνακες του συμπολίτη μας Φωτογράφου Αντώνη Χαμαλέτσου, που έχουν ως θεματική τις διάφορες μορφές της κακοποίησης των γυναικών.

Η έναρξη της έκθεσης θα γίνει την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021.

Ακούστε ολόκληρη στη συνέντευξη της κ. Μαριαλένας Λιόκαυτου στον Antenna Star 103.5: