Λίστα «Forbes»: Αυτός είναι ο πιο πλούσιος Έλληνας του 2020!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το περιοδικό «Forbes» έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Η σχετική λίστα που περιλαμβάνει 2.095 δισεκατομμυριούχους είναι με οικονομικά στοιχεία μέχρι τις 18 Μαρτίου. Ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη που βρίσκονται στη λίστα είναι και τρεις Έλληνες.

Για ακόμη μία χρονιά ο Φίλιππος Νιάρχος κρατάει τα ηνία του πλουσιότερου Έλληνα στον πλανήτη. Ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου ασχολείται με τη ναυτιλία και έχει περιουσία 2,8 δις δολάρια. Διαθέτει ακόμη μία συλλογή με σπάνια έργα τέχνης.

Στη δεύτερη θέση των πλουσιότερων Ελλήνων βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης που ασχολείται με την πώληση μετάλλων. Η περιουσία του Έλληνα επιχειρηματία ανέρχεται στα 1,2 δις δολάρια. Στην τρίτη θέση των πλουσιότερων Ελλήνων είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης της γνωστής οικογένειας με περιουσία 1,2 δις δολάρια.

Όσον αφορά την παγκόσμια κορυφή, εκεί βρίσκεται για τρίτη σερί χρονιά ο Τζεφ Μπέζος. Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon διαθέτει περιουσία 113 δις δολάρια παρά το γεγονός ότι το διαζύγιό του στοίχισε 36 δις δολάρια.

Στη δεύτερη θέση του κόσμου είναι και πάλι ο Μπιλ Γκέιτς ακολουθούμενος από τον Μπερνάρ Αρνό. Στην πρώτη δεκάδα η Άλις Γουόλτον είναι η μοναδική γυναικεία παρουσία. Η κληρονόμος της οικογένειας της Walmart είναι στην ένατη θέση με περιουσία 54,4 δις δολάρια. Το μεγαλύτερο άλμα όσον αφορά την περιουσία του έκανε ο Κιν Γινγκλίν, πλουσιότερος κτηνοτρόφος του πλανήτη. Πλέον βρίσκεται στην 43η θέση της λίστας με περιουσία 18,5 δις δολάρια, αυξημένη κατά 14,2 δις σε σχέση με το 2019.

instanews.gr