Σ. Λιβανός: «Καλωσορίζω έναν έμπειρο και οραματικό πολιτικό»

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα στο ΥΠΑΑΤ, η τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου για την Αλιευτική Πολιτική από την απερχόμενη υφυπουργό κ.  Φωτεινή  Αραμπατζή στον κ. Σίμο Κεδίκογλου, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού, τον υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου, των Γ.Γ. Χριστιάνας Καλογήρου, Κώστα Μπαγινέτα, και Δημήτρη Παπαγιαννίδη καθώς και του υπηρεσιακού Γραμματέα κ. Δημήτρη Τσαγκαλίδη. 

Σε δήλωσή του, ο ΥΠΑΑΤ ευχαρίστησε την απερχόμενη υφυπουργό κ. Φ. Αραμπατζή για την εργατικότητα και τη μεθοδικότητα με την οποία προώθησε τα θέματα της αρμοδιότητάς της, ενώ υποδέχθηκε τον φίλο, όπως τον χαρακτήρισε, Σίμο Κεδίκογλου, η παρουσία του οποίου στο ΥΠΑΑΤ, όπως σημείωσε, έχει συμβολική αλλά και ουσιαστική αξία, καθώς εκπροσωπεί  μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πρόσφατες πυρκαγιές, την πληγωμένη Εύβοια.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σπήλιου Λιβανού είναι η εξής: 

«Στον απόηχο της δύσκολης συγκυρίας που πέρασε ολόκληρη η χώρα μας και ιδιαίτερη οι περιοχές, οι οποίες καταστράφηκαν από την πυρκαγιά, έχουμε αναλάβει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την ανασυγκρότηση των κατεστραμμένων περιοχών.

Βεβαίως προτεραιότητά μας ήταν- και ήδη ξεκίνησε- η στήριξη των πολιτών, οι οποίοι επλήγησαν και η ταυτόχρονη εκπόνηση ενός άμεσου σχεδίου  για την ανακούφιση των συμπολιτών μας, αλλά και τη διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού πλαισίου, το οποίο θα αναζωογονήσει τις πληγείσες περιοχές  και ευχόμαστε να διορθώσει και πολλές από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. 

Σε αυτή την πορεία των τελευταίων ημερών η συμμετοχή της Φωτεινής Αραμπατζή ήτανε ουσιαστικότατη σε όλα τα επίπεδα της προετοιμασίας και κυρίως στη διαχείριση του φλέγοντος ζητήματος των ζωοτροφών, τόσο στην Εύβοια, όσο και στην Πελοπόννησο, αλλά και σε όλη την προετοιμασία την οποία κάναμε για να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας.

Όμως εκτός αυτού,  τους τελευταίους οκτώ μήνες, που  έχω την τιμή να ηγούμαι του  ΥΠΑΑΤ,   είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με την κ. Αραμπατζή, η οποία ήταν απολύτως στους τομείς ευθύνης της: στην αλιεία που είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας για την εθνική μας οικονομία, στην κτηνοτροφία, αλλά και στα ζητήματα του εξορθολογισμού της αγοράς  που είναι προμετωπίδα της πολιτικής μας.

Επίσης, θέλω να πω ότι η πολιτική οξυδέρκεια της Φωτεινής και η καθαρή της ματιά , ήτανε πάντοτε χρήσιμη σε όλα τα πολιτικά ζητήματα, τα οποία αντιμετωπίσαμε αυτό το διάστημα και τολμώ να πω ότι θα μου λείψει πολύ η καθημερινή καλή συνεργασία που είχαμε, που όμως είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί, για να υλοποιήσουμε μαζί και με τους υπόλοιπους συνεργάτες  τα κοινά μας οράματα και για την πολιτική της αγροδιατροφής, αλλά και συνολικά τους στόχους της κυβέρνησής μας.

Ταυτόχρονα έχω τη χαρά να καλωσορίζω στον Υπουργείο έναν έμπειρο και αποτελεσματικό συνάδελφο, με τον οποίον ξεκινήσαμε μαζί τα πρώτα μας βήματα στην ενεργό πολιτική το 2004 και είναι μεγάλη χαρά να έχουμε μπροστά μας να έχουμε μπροστά μας ένα πεδίο συνεργασίας για το επόμενο διάστημα .

Αυτούς τους οκτώ μήνες είχαμε στενή συνεργασία με τον Σίμο Κεδίκογλου ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον πρωτογενή τομέα τεχνοκρατικά, αλλά αφουγκράζεται και τον παλμό της κοινωνίας,  επενδύει  τη σκέψη του με βάση την ενσυναίσθηση και άρα μπορεί να αντιμετωπίζει και πολιτικά τις κρίσεις που δυστυχώς ήταν πολλές αυτό το διάστημα .

Βεβαίως η συμμετοχή του Σίμου στην ομάδα μας θα είναι πολύ – πολύ σημαντική και για την αναδιάρθωση της Εύβοιας και για τη στήριξη, την άμεση, των πληγέντων συμπολιτών μας, αλλά και τη διαμόρφωση ενός σχεδίου ανασυγκρότησης που είναι πραγματικά πολύ σημαντικό όχι μόνο για την Εύβοια, αλλά για όλη την Ελλάδα.

Με αυτές τις σκέψεις σε καλωσορίζω εκ μέρους όλων των συνεργατών εδώ στο Υπουργείο και εύχομαι να έχουμε μια πολύ δημιουργική και γόνιμη συνεργασία».